Šilutės kraštiečių sugrįžimai tęsiasi…

P5277926_resize_resize

Šiemet, liepos 5–6 dienomis, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka organizuoja penktąją tradicinę šilutiškių sueigą „Šviesos parnešti, gera padaryti…“. Atrodo, dar tebegyvename 2011 m. šventės įspūdžiais, o į pamarį jau beldžiasi nauji kraštiečių susitikimai. Metų pradžioje bibliotekininkai išsiuntė per 200 elektroninių žinučių, tradicinių laiškų-kvietimų, kviečiančių, gundančių ir raginančių Šilutės kraštiečius sugrįžti į ten, iš kur yra išėję, pas tuos, kurie vedė ar buvo sutikti likimo kelyje.

P5267527_resize_resizeŠventėje sulauksime žymių kultūros ir pramogų, sporto, mokslo, verslo pasaulio atstovų ir lyderių: atvykti ketina garsus kino, televizijos ir teatro aktorius, diplomatas, fotomenininkas, mokęsis Švėkšnos vidurinėje mokykloje (dab. Švėkšnos „Saulės“ gimnazija), Juozas Budraitis, Žemaičių Naumiestyje gimęs brangakmenių ekspertas – gemologas, geologijos mokslų daktaras Arūnas Kleišmantas, Šilutės pirmosios gimnazijos auklėtiniai – chemikas organikas, habilituotas fizinių mokslų daktaras Eugenijus Butkus, socialinių mokslų daktaras, dziudo/sambo treneris Remigijus Naužemys, Lazduonėnuose gimęs, Vainuto vidurinę mokyklą (dab. Vainuto gimnazija) baigęs tapytojas, eksponavęs savo kūrybą įvairiausiuose pasaulio muziejuose ir galerijose, Svajūnas Armonas, žurnalistas, leidinio „Ekonomika ir Visuomenė/Business&Exhibitions“ vyriausiasis redaktorius Rimantas Šlajus, gimęs Bliūdsukių kaime. Sutiksime ir dėl įvairiausių priežasčių kitose valstybėse įsikūrusius kraštiečius: iš Suomijos – jauną ir perspektyvią menininkę Romą Auškalnytę, baigusią Šilutės Vydūno gimnaziją, iš Portugalijos – Vainute gimusią fotografijos meno atstovę Violetą Harvey. Šventė pažers ir siurprizų. Aplankyti gimtojo krašto planuoja atvykti 1937 m. Pagryniuose gimusi, Verdainėje mokyklą lankiusi Elfriede Hanna McMillan iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Įdomu, kad jos tėvas Evald Arthur Lauks iki 1945 m. pasitraukimo į Vakarus dirbo buvusių Šilutės teismo rūmų teisingumo sekretoriumi. Panašias pareigas ėjo ir mama Antonie Marie Lauks. Svečių gretos pasipildys ir kitais vardais, nes registracija tęsis iki pat šventės.

Dvidienės sueigos programa žadama įvairiapusė ir turininga. Šventės pulsą jaus ne tik atvykusieji, bet ir nūdienos pamariečiai. Kiekvienas šilutiškis galės dalyvauti meno parodų atidarymuose, bendrauti su atvykusiais kraštiečiais susitikimų erdvės „Šviesos parnešti…“ sekcijose, mėgautis Valstybės dienos šventinio renginio akordais. Visų lauks ir įspūdinga staigmena. Ir tai dar ne pabaiga…

Tad pasiruoškime atverti savo širdis artėjančioms pažintims, įspūdžiams, jausmams.

Spausdinti
Facebook komentarai