Vaikų knygos dienos minėjimas su Terese Lorenčiene

DSCF8109_resize_resize

Šiais metais Tarptautinę vaikų knygos dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo skaitytojai kartu su Kintų pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniais paminėjo į svečius pasikvietę tautodailininkę, knygų autorę Teresę Leciūtę-Lorenčienę. Susirinkusiems ji pristatė savo naujausią knygą „Mes karpome, vaidiname, deklamuojame“, kurioje publikuojamos jos kurtos pjesės, eilėraščiai vaikams, karpinių pavyzdžiai. Ypatingai džiugu, kad knygos viršelį puošia Kintų pagrindinės mokyklos mergaičių nuotraukos.

Susitikimą pradėjo ir smagiomis melodijomis paįvairino gausus Šilutės meno mokyklos Kintų muzikos skyriaus mokinių būrys. Savo muzikinius sugebėjimus pademonstravo 1–3 klasių mokiniai: Austėja, Deimantė, Vasarė, Ema, Justė, Ąžuolas, Inelda (mokyt. Asta Rupšauskienė).

Susirinkusius džiugino ir dramos būrelio „Teatrinė kūryba“ (mokyt. Elvyra Rimkuvienė) spektakliukas „Vilkas ir ožiukai“. Šio pasirodymo scenarijų prieš 29-erius metus parašė renginio viešnia T. Lorenčienė. Šiek tiek atnaujinta ši pjesė išspausdinta naujoje autorės knygoje. Mažieji aktoriai sužavėjo savo artistiškumu, raiškia kalba. Spektaklis buvo ne tik nuotaikingas, bet ir pamokantis. Anot autorės: „Vaizdingai ir išraiškingai pamokanti yra tautosaka, todėl savo pjeseles ir kuriu pagal įvairias pasakas”. Tad mokiniai parodė spektaklį, sukurtą pagal lietuvių liaudies pasaką „Vilkas ir ožiukai”.

Knygą „Mes karpome, vaidiname, deklamuojame“ pristatė ne tik pati autorė, bet ir jos ilgametė draugė, kolegė Elvyra Rimkuvienė bei jos auklėtinės. Mergaitės skaitė eilėraščius, o mokytoja žemaičių tarme perskaitė keletą padavimų iš ankstesnės T. Lorenčienės knygos „Iš kartos į kartą“. Susirinkusieji sužinojo, kaip stintos gavo savo vardą, kaip atsirado Šilutė. Po renginio norintys apžiūrinėjo tautodailininkės karpinius, mažiesiems aktoriams autorė dovanojo knygų skirtukus, puoštus jos karpiniais.

DSCF8074_resize_resize DSCF8073 (1)_resize_resize DSCF8061_resize_resize

Spausdinti
Facebook komentarai