Knygos „Emilio laiškas“ pristatymas Grabupių ir Žemaičių Naumiesčio bibliotekose

1_resize_resize

Balandžio 15-ąją, Kultūros dieną, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių ir Žemaičių Naumiesčio filialuose vyko antrojo nacionalinio literatūros konkurso, inicijuoto ir organizuoto Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“, geriausio debiuto premijos laimėtojos Ignės Zarambaitės literatūrinės pasakos „Emilio laiškas“ sutiktuvės, dalyvaujant autorei.

Grabupių filiale rytas Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniams prasidėjo jaukiai, nes juos pasitiko peliukais išpuošta salė ir gerai nusiteikusi knygos autorė Ignė Zarambaitė. Bibliotekininkė papasakojo vaikams, kuo ši jauna mergina ypatinga ir įdomi. I. Zarambaitė yra Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkė, baigusi ekonomikos studijas, žaidžianti futbolą, gaminanti lėles, piešianti ir rašanti literatūros kūrinius.

20160415_101656_resize_resize

Knygos „Emilio laiškas“ autorė buvo parengusi prezentaciją, kurią papildė pasakojimu, kaip jai kilo idėja parašyti šią literatūrinę pasaką, kaip vyko iliustracijų kūrimo procesas. Ji paliko daug paslapčių ir davė vaikams užduotį – perskaityti knygą ir papasakoti mokytojoms, kokių įdomybių aptiko kūrinyje.

4_resize_resizeI. Zarambaitė papasakojo apie save, savo pomėgius, ragino vaikus nebijoti ieškoti savęs, ugdyti save ne kompiuteriais ir kitomis technologijomis, o atrasti meną, sportą ar kitokią įdomią veiklą. Anot jos, svarbu nebijoti bandyti, klysti ir tokiu būdu tobulėti.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale susirinkusiems vaikams renginio viešnia prisipažino, kad meilė kūrybai jai gimė dar mokyklos suole. Stebėdama gamtą, aplinką, įvykius mintyse kūrė įvairias istorijas, kurias užrašydavo ir ant popieriaus. Anot autorės, į kūrybą reikia žiūrėti atsakingai. Tai reikalauja daug laiko, minčių, pastangų, tačiau  pasirinkta veikla turi patikti, turi atrasti kūryboje save.

20160415_104049_resize_resize

Knyga „Emilio laiškas“ gimė todėl, kad autorė mėgo rašyti laiškus ir turėjo nemažai susirašinėjimo draugų. Ignė laiškus rašė ir Kalėdų Seneliui. Susirašinėjimas laiškais buvo savotiškas žaidimas, pramoga, kurios nuolat laukdavo. Knygoje gyvenimiškos situacijos, tikroviški pokalbiai, puikiai suprantami mažiesiems skaitytojams.

I. Zarambaitė mielai bendravo su publika, atsakinėjo į pateiktus klausimus. Vaikams buvo įdomu, iš kur ji semiasi idėjų kūrybai, ar ruošiasi išleisti kitų savo knygų, kokiu paros metu geriausiai sekasi rašyti ir daugybės kitų. Vaikai autorei dovanojo savo šypsenas ir džiaugsmą, o autorė atsidėkojo apdovanodama juos knygomis „Emilio laiškas“ ir įrašydama jose po gražų palinkėjimą.

2_resize_resize 3_resize_resize 5_resize_resize

Spausdinti
Facebook komentarai