Bibliotekoje – pažintis su tapyba

IMG_2851

Balandžio 4, 11 ir 18 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko „Bibliotekos pažangai‘ 2“ projekto „Bendruomenės „HUB‘as“ bibliotekoje: „Atrask savo saviraiškos kodą“ užsiėmimai „Spalviniai ieškojimai“, į kuriuos rinkosi suaugę šilutiškiai. Tarp jų buvo nemažai aktyvių pedagogių, besidominčių daile, jos istorija, tapybos raida. Kai kurioms tai buvo pirmasis „spalvinis“ iššūkis, su kuriuo jos puikiai susidorojo ir, galbūt, ateityje sukurs puikių tapybos darbų.

IMG_2855Teorinės dalies metu dailininkas Aurimas Liekis ekrane rodė skaidres, supažindino dalyves su tapybos stiliais, technikomis, tapymo būdais, tapybos žanrais, komentavo ir atsakinėjo į dalyvių pateiktus įvairius klausimus. Didelio dėmesio sulaukė dokumentinė vaizdo medžiaga apie dailininko siurrealisto Salvadoro Dali ekscentrišką asmenybę, jo kūrybinius sumanymus ir raiškos būdus. Susirinkusios tapybos gerbėjos turėjo galimybę pasikartoti ir užsienio kalbos žinias, nes vaizdo medžiaga transliuota originalo kalba.

Užsiėmimų dalyvės, padedant profesionaliam vadovui Aurimui Liekiui, teorines žinias pritaikė tapydamos savo tapybos darbus. Pirmą kartą tapančioms tai buvo ne tik tapybos pradžiamokslis, bet ir smagi pramoga, prasmingas laisvalaikio leidimo būdas. Sukurti tapybos darbai papuoš jų namų interjerus, liks gražiu prisiminimu iš visada laukiančios ir originalių idėjų pasiūlyti galinčios bibliotekos.

IMG_2907 IMG_2886 IMG_2885

Spausdinti
Facebook komentarai