Kelionių spalvos fotografijoje

P4290224

Vieni keliauja norėdami atitrūkti nuo kasdienybės, pailsėti, kiti – siekdami praplėsti savo akiratį, pažinti pasaulį, kitas kultūras, patirti naujų emocijų.

Balandžio 29 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filiale pristatyta Violetos Astrauskienės fotografijų paroda „Kelionių spalvos“, skirta paminėti 16-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę bei Bibliotekų metus.

V. Astrauskienė, pristatydama savo darbų parodą, pasakojo, kad ji keliauja po svečias šalis siekdama pažinti šalių istoriją, kultūrą, žmones. Ji šį pomėgį suderina kartu su poilsiu. Parodoje pristatytos fotografijos, kuriose užfiksuotos kelionių akimirkos iš Maltos, Maljorkos, Turkijos, Lenkijos ir Lietuvos. Dažnai fotografijos neperteikia to, ką patiria matydamas ir jausdamas pats žmogus. Tai tik atsiminimų atspindžiai, primenantys patirtas emocijas, o parodos lankytojams darbų autorės pateikti vaizdai ir įdomus pasakojimas tapo impulsu patiems keliauti ir patirti ypatingą pažinimo jausmą.

Renginio viešnia, pristatydama kiekvieną fotografiją, vaizdžiai pasakojo apie aplankytas šalis, jų ypatybes, gerąsias puses ir apie tai, kas kelia neigiamas emocijas mūsų kultūros žmonėms. Kiekviena šalis yra ypatinga savaip, į kiekvieną jų, anot autorės, galima sugrįžti dar ir dar kartą, nes dar tiek daug yra neatrasta ir nepažinta.

Parodos autorei linkėta dar daug kelionių, įsimintinų įspūdžių, nuostabių fotografijos kadrų.

P4290227 P4290222

Spausdinti
Facebook komentarai