Jaunimui – interaktyvi lietuvių kalbos pamoka bibliotekoje

IMG_20160504_102143

Bendravimo situacijos ir viešasis kalbėjimas – tokia tema pasirinkta interaktyviai lietuvių kalbos pamokai, kuri gegužės 4 d. surengta Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Joje dalyvavo Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro moksleiviai kartu su socialine pedagoge Egidija Žukiene.

Pamoka, kurią vedė vyr. bibliotekininkė Žaneta Jokužytė, vyko prie interaktyvaus ekrano, įsigyto vykdant projektą „Bendruomenės „HUB‘as“ bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą“.

Naudojantis interaktyvių lietuvių kalbos pamokų paketu (teorinė medžiaga ir skaidrės) mokiniams paaiškinta, kuo skiriasi viešasis ir privatusis kalbėjimas, aptarti viešojo ir privačiojo kalbėjimo požymiai, pateiktos bendravimo situacijos.

Šiuolaikinio jaunimo kalbėseną, bendravimo būdą didele dalimi įtakoja naujosios informacinės technologijos. Jaunimo kalba nebėra sklandi, nebemokama aiškiai ir nuosekliai dėstyti minčių. Tad jaunimui buvo aktualu pasimokyti dalykų, reikalingų sklandžiam bendravimui. Atkreiptas dėmesys į tai, kad bendraujant būtina atsižvelgti į adresatą ir komunikacinę situaciją, tuomet pasirinkti tinkamą kalbinę raišką ir turinį.

Pamokos pabaigoje susirinkusiam jaunimui pristatyta Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos filmuota medžiaga apie projekto „Bendruomenės „HUB‘as“ bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą“ įgyvendinimo metu vykdomas veiklas. Mokiniai pakviesti aktyviau jose dalyvauti.

IMG_20160504_100239 IMG_20160504_100038

Spausdinti
Facebook komentarai