Gardamo bibliotekoje kūrybos vakaras „Spalvų garsai“

P_20160610_161250

Penktadienio popietę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko Šilutės meno mokyklos auklėtinių, gardamiškių Ugnės Lidžiūtės ir Emilijos Skrodenytės dailės darbų ir muzikos kūrinių pristatymas pavadinimu „Spalvų garsai“.

Menininkas tampa savimi nuolat eidamas nuo savęs prie kitų ir nuo kitų prie savęs, jis visados yra pusiaukelėje tarp grožio, be kurio negali apsieiti, ir bendrijos, iš kurios negali ištrūkti. Štai kodėl tikri menininkai nieko nesmerkia, užuot teisę, jie įsipareigoja suprasti. Šiais laikais visi ieško ne tik protingų, tačiau ir kūrybingų žmonių. Tačiau kokie būna tie kūrybingi žmonės?

Susirinkusiems bibliotekos svečiams pirmoji savo dailės darbus pristatė Ugnė Lidžiūtė Šilutės Vydūno gimnazijos būsimoji dvyliktokė, toliau tęsianti Šilutės meno mokyklos išplėstinį dailės kursą. Ugnė pasakojo , kad piešti pradėjo jau vaikystėje yra išbandžiusi įvairią piešimo techniką. Jaunosios kūrėjos paveikslas su šunimis „Žiemos pasaka rogėse” laimėjo tarptautinį kompiuterinių atvirukų konkursą „Žiemos fantazija” ir pateko tarp keturių laimėtojų. Taip pat yra laimėjusi kelis konkursus Šilutės rajone ir respublikoje. Labai žavisi menininku Pablo Picasso, o labiausiai įkvėpia  dailininkė Sigutė Ach, ji galima sakyti labiausiai įkvepia kurti. Ugnė labai mėgsta iliustruoti gyvūnus, jų gyvenimą ir linksmus įvykius su jais, o ypač lapes. Jaučia didelę meilę grafikai bei trumpų istorijų rašymui. Mergina ir toliau gyvenime norėtų iliustruoti, ir mokytis grafikos, bei labai norėtų išleisti pasakų knygą vaikams su įdomiomis istorijomis, kurios būtų iliustruotos pačios iliustracijomis. Ugnei be galo patinka elektroninė leidyba, viena iš jos svajonių iliustruoti ir maketuoti pasitelkiant kompiuterines technologijas, ir pramokti piešti su piešimo plančete.

P_20160610_161033

Po įkvepiančio ir jautraus Ugnės Lidžiūtės pristatymo sekė jos draugės taip pat besimokinančios Šilutės Vydūno gimnazijoje Emilijos Skodenytės muzikos kūrinių pristatymas. Emilija mokinasi Šilutės meno mokykloje kanklių klasėje. „Kanklėmis groju jau trejus metus. Labai džiaugiuosi, kad groju būtent šiuo instrumentu, nes tai labai unikalus ir gražus instrumentas. Per tuos metus dalyvavau konkursuose, kuriuose pelniau ir apdovanojimų: 2014 metais dalyvavau Žemaitijos krašto lietuviškos pjesės konkurse ir laimėjau 1 vietą, 2015 metais dalyvau respublikiniame Jono Švedo liaudies atlikėjų konkurse ir savo grupėje laimėjau 3 vietą. Šiais metais dalyvavau vėl tame pačiame pjesės konkurse ir tapau diplomante. Visi šie laimėjimai skatina mane tobulėti ir groti toliau.“ – kalbėjo jaunoji muzikantė. Emilija kanklėmis skambina ne tik kitų sukurtus kūrinius, bet bando kurti ir savo aranžuotes.

Susirinkusieji  buvo sujaudinti skambančių melodijų, gyrė jaunąją kanklininkę ir jos mikliuosius pirštelius ir abiems mergaitėms linkėjo kuo didžiausios sėkmės jų tolimesniuose pasirodymuose.

P_20160610_162406 P_20160610_161510 P_20160610_161119 P_20160610_161015 P_20160610_155546

Spausdinti
Facebook komentarai