Edukacinė popietė „Biblioteka be sienų“

P1010757

Pagaliau atėjo taip visų laukta, išsvajota ir saulėta vasara, o kartu su ja ir atostogos. Trims mėnesiams vaikai gali pamiršti vadovėlius, pratybų sąsiuvinius, namų darbus, bet labai svarbu, kad nepamirštų knygelės.

Biblioteka – tai erdvė, bet nebūtinai keturios sienos ir daugybė knygų prikrautų lentynų. Biblioteka – tai vieta, kur skaitymas ir draugystė su knyga – svarbiausia, tai vieta, kur gali ne tik skaityti, bet ir pažinti knygos pasaulį kitu kampu, kitokiomis spalvomis ir priemonėmis. Skaitymas kartu – lyg terapija, suvienijanti, raminanti, pamokanti. Atlikdami veiksmus kartu, vaikai mokosi bendrauti, būti tolerantiški vieni kitiems, padėti, rūpintis ir dirbti kartu. Smagios, spalvotos popietės kartu su knyga praskaidrina vasaros atostogas.

Tad minėdamos atostogų pradžią ir tarptautinę vaikų gynimo dieną, Kintų filialo bibliotekininkės pakvietė vaikus į edukacinę popietę „Biblioteka be sienų“. Popietės metu visi kartu skaitėme slovakų liaudies pasaką „Svečiuose pas saulutę“. Perskaitę pasaką vaikai įsikūnijo į kiekvieną veikėją – mokėsi piešti vienas kitam ant veido specialiai tam skirtomis kreidelėmis. Kas tapo ežiuku, kas viščiuku – išbandyti naują būdą piešti knietėjo kiekvienam. Na, o taip spalvingai pasipuošę iškeliavome į lauką, kur ant trinkelių prie bibliotekos pasaką pavertėme piešiniais. Kiekvienas atvaizdavo savo veikėją spalvotomis kreidelėmis ir kartu su bibliotekininke-saulute dar kartą skaitė pasaką ir patys keliavo pas Saulutę į svečius, kur jų laukė staigmenėlės vaikų gynimo dienos proga.

P1010762 P1010760 P1010748 P1010744 P1010739 DSCF8302 DSCF8297

Spausdinti
Facebook komentarai