Vasara bibliotekoje su šiuolaikinėmis technologijomis

Robotikos užsėmimai

Robotikos užsėmimai

Beveik visą vasarą Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko įvairios veiklos, lankytojams suteikta galimybė atrasti savo saviraiškos kodą. Jaunimui jau tapo tradicija antradieniais ir ketvirtadieniais dalyvauti užsiėmimuose su „LEGO Mindstorm EV3“ konstruktorių rinkiniais, mokytis naudotis trimatėmis modeliavimo programomis ir 3D spausdintuvu.

Rugpjūčio 10 d. vyresnieji bibliotekos lankytojai dalyvavo interaktyvių paskaitų ture „E. paslaugos patogesniam gyvenimui“. Dalyviai mokėsi planuoti laisvalaikį ar vasaros atostogas pasitelkę kompiuterio ir interneto galimybes. Bibliotekininkai paaiškino, kaip užsisakyti ir apmokėti lėktuvo bilietus, kaip nusipirkti keliones iš kelionių organizatorių, kaip rezervuoti bilietus į koncertus, teatrą ir kt.

Artėjant rudeniui F. Bajoraičio viešoji biblioteka organizuoja naujas grupes į „Žinių kodo“ (kompiuterinio raštingumo mokymai pradedantiesiems ir pažengusiems), „Modeliavimo kodo“ bei „Elektronikos kodo“ užsiėmimus. Artimiausiu metu, rugpjūčio 17 d., visi norintys kviečiami išmokti naudotis „Apple iPAD“ planšetiniais kompiuteriais. Mokymai nemokami.

Būsimus mokymų dalyvius kviečiame užsukti į biblioteką ir užsiregistruoti. Pasiteirauti tel. (8 441) 77 137, el. paštu: informacijos.skyrius@silutevb.lt. Adresas: Tilžės g. 10, Šilutė (1 aukštas).

Visos veiklos vykdomos pagal projektą „Bendruomenės „HUB‘as“ bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą“.

3D modeliavimo užsiėmimai

3D modeliavimo užsiėmimai

Bibliotekos lankytojų mokinimas užsisakyti bilietus į koncertą

Bibliotekos lankytojas mokinamas užsisakyti bilietus į koncertą

Spausdinti
Facebook komentarai