Bibliotekoje – robotų olimpiada

IMG_1300

Rugpjūčio 16 d. prasidėjo Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos organizuojamas „Olimpinių robotų žaidynių“ maratonas, vykstantis „Elektronikos kodo“ užsiėmimų metu, kuriant robotus su „LEGO Mindstorm EV3“ konstruktoriais.

Kiekvieną antradienį dalyviai turi įveikti įvairias rungtis, paremtas olimpinių žaidynių sporto šakomis: futbolu, tenisu, estafetėmis ir kt. Dalyviai suskirstomi į dvi komandas – „Raudonųjų“ ir „Mėlynųjų“.

Pirmąją žaidynių dieną simbolizavo olimpinė ugnis. Žinoma, tai nebuvo tikra ugnis, o atspausdinta 3D spausdintuvu „Modeliavimo kodo“ užsiėmimų metu ir nešama vieno iš robotų. Pirmoji žaidynių rungtis — lenktynės. Abi komandos turėjo sukonstruoti robotus, kurie galėtų ne tik greitai važiuoti, bet ir lengvai manevruoti bei pervažiuoti bibliotekos darbuotojų sukonstruotą tiltą ir trasą, kurią reikėjo įveikti kuo greičiau. Visi dalyviai galėjo išbandyti savo jėgas, komandos turėjo po tris bandymus. Geriausiai pasirodė „Mėlynųjų“ komanda, įveikusi trasą per 48 sekundes.

Tačiau „Raudonieji“ nenusiminė, nes galėjo revanšuotis antroje rungtyje — tenise. Robotams reikėjo kuo daugiau kamuoliukų išstumti į priešininkų komandos pusę. Šiai rungčiai komandos patobulino savo robotus, prikonstruodamos „rankas“, kurios galėtų stumti kamuoliukus. Čia pasireiškė kiekvienos komandos fantazija, juk daug ką sporte lemia gera taktika ir strategija. Šios rungties nugalėtoja tapo „Raudonųjų“ komanda. Ji vienu tašku nugalėjo priešininkus.

Maratono pabaigoje komandos bus apdovanotos specialiais diplomais, ir, žinoma, medaliais. O visos „Olimpinių robotų žaidynių“ akimirkos bus įamžintos nuotaikingame filmuke.

Primename, kad šiose žaidynėse gali dalyvauti kiekvienas norintis (9–19 metų amžiaus). „Elektronikos kodo“ užsiėmimai vyksta antradieniais, 15.00 valandą, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Visi projekto „Bendruomenės „HUB‘as“ bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą“ užsiėmimai nemokami!

IMG_1350

Spausdinti
Facebook komentarai