Šokių ritmai bibliotekoje

IMG_1436

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje įgyvendinamas projektas „Inovatyvūs pramogadieniai kartu su biblioteka“, tad  rugpjūčio 19 d. vyko linksmas ir žaismingas interaktyvus šokių ir boulingo čempionatas. Vaikai galėjo ne tik smagiai leisti laiką, bet ir išmokti įdomių šokių judesių, naudojant žaidimų konsolę „Xbox One“ su judesio sensoriumi „Kinect“.

Turnyras prasidėjo šokių žaidimu „Just Dance‘ 2016“. Jo tikslas – kuo tiksliau atkartoti šokio judesius, rodomus ekrane.  Dalyviai savo noru susiskirstė į dvi komandas ir kiekviena  sušoko po tris šokius. Pirmojo šokio daina abiems komandoms – vienoda, antroji daina buvo skirta burtų keliu,  o trečiąją dainą komandos rinko viena kitai. Po kiekvieno šokio susumuoti taškai, o nugalėtojai apdovanoti saldžiaisiais prizais.

Pasibaigus šokiams visų susirinkusių laukė virtualaus boulingo žaidimas, kurio metu patyrę žaidėjai galėjo parodyti savo turimus sugebėjimus, o šio žaidimo niekada nežaidusieji – išmokti jį žaisti.

Biblioteka džiaugiasi turėdama galimybę suteikti lankytojams tokias naujoviškas paslaugas, taip skatindama jaunimo aktyvumą visuomeninėje veikloje. Interaktyvūs žaidimai – tai puiki pramoga, sujungianti šiuolaikines technologijas ir fizinį aktyvumą, kurio labai trūksta šiuolaikiniams vaikams.

IMG_1455

Spausdinti
Facebook komentarai