Mokymuose atskleistos planšetinių kompiuterių „Apple iPad“ galimybės

IMG_1536Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje rugpjūčio 17 ir 24 dienomis surengti planšetinių kompiuterių „Apple iPad“ mokymai, kuriuose dalyviai galėjo ne tik susipažinti su naudojimosi pagrindais, bet ir išmokti dirbti su specifinėmis programėlėmis.

Turbūt pastebėjote viešosios bibliotekos svetainėje www.silutevb.lt esančius trumpo metražo filmukus apie biblioteką ir jos renginius. Šie filmukai nufilmuoti naudojant planšetes „Apple iPad“ ir sumontuoti programėle „iMovie“. Tad mokymų vedėjai, norėdami pasidalinti patirtimi, didžiąją dalį pirmosios dienos mokymų ir skyrė filmavimui bei montavimui šia programėle. Visi dalyviai kūrė individualius filmukus pasirinkta tema, o mokymų pabaigoje vyko jų peržiūra  didžiajame bibliotekos ekrane.

Antrąją mokymų dieną teko nusikelti į praplėstąją realybę – dalyviai pamatė, kaip iš pirmo žvilgsnio paprastų piešinių ant lapo išnyra 3D objektai, kuriuos galima apžiūrėti iš visų pusių ir netgi  nuspalvinti norimomis spalvomis. Susirinkusieji, naudodamiesi  „Aurasma“ ir „Anatomy 4D“ programėlėmis, turėjo galimybę išvysti pulsuojančią širdį ir visą žmogaus anatomiją. Tai buvo puiki pramoga jaunimui. Tam, kad būtų dar linksmiau, net ir neturintys muzikinio išsilavinimo dalyviai, pasitelkę muzikos kūrimo programėles „GarageBand“ „Launchpad“, nesunkiai galėjo kurti muziką, pasirinkdami norimą instrumentą ar elektroninės muzikos garsus. Visas mokymų metu įgytas žinias dalyviai galėjo pasitikrinti trumpame protų turnyre, sukurtame programa „Kahoot“.

Tai ne paskutiniai „Apple iPad“ planšetinių kompiuterių mokymai bibliotekoje. Nespėjusieji ar negalėjusieji juose dalyvauti kviečiami registruotis Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje (Tilžės g. 10, I aukštas) arba telefonu (8 441) 77 137.

IMG_1364IMG_1563IMG_1415

Spausdinti
Facebook komentarai