Pirmokų pažintis su Juknaičių biblioteka ir „Kiškių mokykla“

p1060357

Rugsėjį Juknaičių pagrindinės mokyklos pirmokėliai pirmą kartą apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale.

Būsimieji skaitytojai pakviesti apžiūrėti bibliotekos patalpas, jiems paaiškinta, kaip išsirinkti ir kur rasti knygeles. Vaikai supažindinti  su literatūros išdavimo ir grąžinimo tvarka, naudojimosi biblioteka taisyklėmis.

p1060361Pavartę knygutes, smalsiai apžiūrėję eksponuojamą parodą, pirmokai klausėsi bibliotekininkės skaitomos paslaptingos istorijos „Kiškių mokykla“ iš Kęstučio Kasparavičiaus knygos „Braškių diena“ apie Gerąjį Kiškį ir Blogąjį Kiškį. Ji palinkėjo vaikams elgtis mokykloje taip, kaip elgiasi Gerasis Kiškis – niekad nevėluoja į mokyklą, visada paruošia namų darbus, sėdi suole tiesiai, neplepa per pamokas, turi nosinaitę. O jo ilgos ausys yra budrios ir stačios. Tam, kad mokiniai per pamokas negalvotų apie morkas, kaip galvodavo Blogasis Kiškis, jie pavaišinti morkomis.

Bibliotekininkė pamokė vaikus, kaip nupiešti pagrindinį skaitytos istorijos personažą kiškį. Gerojo Kiškio ausis jie piešė budrias ir stačias, o Blogojo Kiškio – atlėpusias ir nieko negirdinčias.

Atsisveikinant kiekvienam pirmokui buvo įteikta dovanėlė. Biblioteką mokiniai paliko nešini savo piešiniais, šypsodamiesi ir turėdami daug klausimų, į kuriuos jiems padės atsakyti lentynose esančios knygos.

p1060347

Spausdinti
Facebook komentarai