Miesto vaikų darželių auklėtiniai tęsia bičiulystę su biblioteka

Šokiai su personažais

Šokiai su personažais

Kartu su rugsėju į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką sugrįžo ir vaikų šurmulys. Kaip ir kiekvieną rudenį miesto lopšelių-darželių auklėtiniai į užsiėmimus renkasi pagal iš anksto bibliotekininkių sudarytus grafikus. Vaikų aptarnavimo skyriuje jiems organizuojamos rytinės pramogos ir rimti užsiėmimai. Ikimokyklinukai čia turi galimybę susipažinti su biblioteka, išgirsti apie skaitymo ir knygos teikiamus malonumus bei naudą. Grįžę namo jie papasakoja tėveliams įspūdžius ir pakviečia juos kartu apsilankyti bibliotekoje, pasiskolinti knygą arba skaitymo skatinimo akcijos maišelį „Au‘ Ginu skaitymą“ į namus. Taip knygos greičiau pasiekia šeimas ir vaikai nuo mažens pratinami suprasti skaitymo paslaptis.

Skaitymo krepšelis keliaus į darželį

Skaitymo krepšelis keliaus į darželį

Skaitymo džiaugsmą pajausti padeda ir „Kūrybiškumo kodo“ užsiėmimai, vykstantys pagal projektą „Bendruomenės „HUB‘as“ bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą“. Žaislotekoje vaikams pristatomos naujos knygos, o vėliau jaunieji bibliotekos lankytojai kuria įvairiausius darbelius taikydami įvairias technikas – lipdymą, karpymą, piešimą.

Reikia pripažinti, kad daugiausia vaikų dėmesio sulaukia interaktyvios pramogos. Kiekvieną kartą, užsiėmimų dalyviams rimtai padirbėjus, jų laukia džiugi staigmena. Tai galimybė priešais interaktyvų ekraną pašokti interaktyvius šokius, pažaisti interaktyvų boulingą bei kitus interaktyvius žaidimus. O kai į judriuosius žaidimus įsitraukia ir auklėtojos bei bibliotekininkai, tai ilgai nenutyla vaikų juokas. Kartu linksmintis visada smagiau.

Šį pirmadienį ypatingai pasisekė lopšelio-darželio „Gintarėlis” auklėtiniams (ikimokyklinio ugdymo pedagogė Vitalija Martišienė). Pirmasis apsilankymas Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje jiems bus įsimintinas, nes be visų aukščiau išvardintų pramogų, jų dar laukė susitikimas su netikėtai į biblioteką užklydusia viešnia – poete Zita Gaižauskaite. Ji vaikams padeklamavo savo kurtus žaismingus eilėraščius, vaidino ir pakvietė kartu su ja rimuoti bei sukurti eiles. Susirinkusieji turėjo galimybę pavartyti poetės išleistas spalvingas knygutes.

su-vaiku-rasytoja-zita-gaizauskaite pazintis-su-rasytojos-z-gaizauskaites-knygelemis pazintis-su-knygelemis nuotrauka-atminciai-su-rasytoja-z-gaizauskaite interaktyvi-pamoka

Spausdinti
Facebook komentarai