Skulptorių viešnagė Juknaičių bibliotekoje

imgp6145

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialą spalio 25 d. aplankė profesionalūs skulptoriai, Lietuvos dailininkų sąjungos nariai Aušra Jasiukevičiūtė   ir  Daumantas Kučas (Vilnius). Jie ne tik savo darbus pristatė, bet ir įgyvendino svajonę aplankyti tas vietas, kuriose gyveno ir kūrė jų kūrybos įkvėpėjas – skulptorius Stanislovas Kuzma.

Menininkai parodos atidarymo metu pasakojo, kad gamtoje, kaip ir žmogaus gyvenime, yra daug atskleistų ir dar neįmintų paslapčių. Skulptoriai, kurdami mažąsias skulptūras, stengiasi pažinti pasaulį, suvokti gyvenimo reiškinius ir, juos apmąstę, perteikti savo darbuose. Ypatingai įdomus kūrinys – „Vestuvinė dovana“,  žavintis ne tik forma, mintimi, išraiška, bet ir skleidžiamais muzikos garsais. Tai tarsi senoji muzikinė dėžutė.

Parodos atidarymo metu A. Jasiukevičiūtė kalbėjo:  „Šita paroda – tai dviejų kūrėjų bandymas kalbėti apie gyvenimą, jo mažus dalykus, pasakojant „dideles“ istorijas, kuriant savas vidines erdves, kur būtų galima atsikvėpti, sustoti ir tiesiog stebėti kaip teka nerimas pro šalį, kaip lėtėja laikas…“

Skulptoriai atviravo, kad labai sunku išsiskirti su savo darbais, todėl dažnai juos dovanoja vienas kitam.

Bibliotekininkė svečiams palinkėjo, kad  jų rankų šiluma sušildytas metalas ar kita medžiaga gimtų skulptūrų pavidalu ir vėl atkeliautų į Juknaičius.

imgp6160 imgp6144 imgp6127

Spausdinti
Facebook komentarai