Pirmokams – „kelialapis“ į biblioteką

 

image002 Ne paslaptis, kad knygos turi paslaptingas nematomas dureles. Jas atvėrus patenki į nuostabų vaizduotės pasaulį. Reikia išmokti skaityti, kad atvertum tas stebuklingas dureles ir tuomet galėsi drąsiai leistis į nuostabų knygų pasaulį.

Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos pirmokai kartu su mokytoja B. Kaminskiene buvo pakviesti į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filialą. Bibliotekininkė Regina Juškienė  būsimiesiems knygų draugams papasakojo kaip elgtis ir ką galima veikti bibliotekoje, parodė kur sudėtos jauniesiems skaitytojams skirtos knygos. Pirmokai buvo supažindinti su knygelių išdavimo ir grąžinimo tvarka. Jie pažadėjo bibliotekoje elgtis gražiai: nebėgioti, nekalbėti garsiai, stengtis netrukdyti kitiems skaitytojams, saugoti knygeles, grąžinti jas švarias ir nesuplėšytas.

Bibliotekininkė Regina Juškienė pasiūlė vaikams nupiešti piešinį, o ant jo užrašyti savo vardą. Vėliau planuojama surengti šių piešinių parodą bibliotekoje.

Renginiui baigiantis vaikai apdovanoti knygos skirtukais ir saldžia dovana. Įteikus Skaitytojo pažymėjimą – „kelialapį“ į biblioteką – vaikai atsisveikino kaip tikrieji bibliotekos skaitytojai.

Autorius: Violeta Astrauskienė, Saugų bibliotekos globėja

image015 image013 image010

Spausdinti
Facebook komentarai