Audriaus Šikšniaus „Žiemojančio angelo“ sutiktuvės Vainuto ir Balčių bibliotekose.

pic_1426Trečiadienio vidudienį į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filialą knygos mylėtojai susirinko pasitikti poeto, prozininko Audriaus Šikšniaus naujo romano ,,Žiemojantis angelas “. Su autoriumi kartu atvyko Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas, naujosios knygos redaktoriai Birutė Morkevičienė ir Petras Skutulas.

Redaktorė Birutė Morkevičienė, vedusi renginį, pristatė naująjį leidinį. Knygoje aprašoma moters Monikos gyvenimas, per kurį atsiskleidžia kiti veikėjai ir gyvenamo laikmečio ypatybės Monika graži, darbšti, jautri moteris. Visą savo gyvenimą pragyveno kaime, tad jos gyvenimas susideda iš kasdienių darbų, sekmadienių bažnyčioje, vaikų laukimo.

Anot knygos redaktorius Petro Skutulo, jaunimui ši knyga gal ir nebus pati įdomiausia, tačiau tai yra praėjusio amžiaus tikroviški gyvenimo vaizdai. Įtaigiai pasakojo apie nevartotinus lietuvių kalboje žodžius, bet autoriaus tikinimu, tai buvę tų laikų išsireiškimai.

Labai vaizdingai, raiškiai ištraukas iš knygos paskaitė Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas.

Autorius A. Šikšnius pasakojo kad devinta knyga yra kitokia nei praėjusios, nes tai nėra autentiška istorija, tai surinkta daug nutikimų, veikėjų, o kai kas ir išgalvota. Autorius su visa „komanda“ palinkėjo laukti romano antrosios dalies sutiktuvių, kuris penktadieniais spausdinamas laikraštyje „Pamarys“.

Toliau „Žiemojančio angelo“ „komanda“ išvyko į Balčių biblioteką. Būrys lankytojų maloniai leido laiką ,klausydami vaizdingų pasakojimų. Vainuto ir Balčių gyventojai, įsigiję knygas su autoriaus autografais ,maloniai skaitydami leis vakarus.

pic_1419

Renginio akimirka Vainuto filiale.

Renginio akimirkos Vainuto filiale.

Renginio akimirka Vainuto filiale.

pic_1420balciai

Renginio akimirka Balčių filiale.

pic_1421balciai

Renginio akimirka Balčių filiale.

Spausdinti
Facebook komentarai