Vienišos pirštinės virsmas į kalėdinį žmogeliuką

dscf5978Artėjant pačioms gražiausioms ir labiausiai laukiamoms metų šventėms Kalėdoms, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialą aplankė Juknaičių pagrindinės mokyklos „Auksarankių“ būrelio mokiniai kartu su būrelio vadove Birute Verbuviene. Bibliotekoje surengtos edukacinės-literatūrinės dirbtuvės „Pažinkime. Bendraukime. Kurkime“.

Kalėdinių žaisliukų kūrimas gali tapti labai smagia laisvalaikio veikla ir jauniems, ir vyresniems, suteikiančia galimybę išreikšti savo kūrybiškumą, eksperimentuoti puošiant namus. Pastaruoju metu vis labiau populiaru žaisliukus, kalėdines dekoracijas gaminti patiems, tad bibliotekininkė būrelio mergaites mokė iš kumštinių pirštinių pasidaryti kalėdinius žmogeliukus. Juk kiekvienuose namuose galima rasti vienišą, neturinčią poros pirštinę ir panaudoti ją kaip kalėdinę dekoraciją.

Kuriant žavų kalėdinį žmogeliuką iš pirštinės, auksarankes aplankė šventinė laukimo atmosfera ir džiaugsmas pasiektu kūrybos rezultatu, nes žmogeliukai atrodo labai žiemiškai ir šventiškai. Šie rankų darbo žaisliukai yra pagaminami labai paprastai, tad juos pasidaryti gali pamėginti net ir jauniausi šeimos nariai.

Niūriais žiemos vakarais, kai ilgėja vakarai, kai už lango tamsu ir šalta, malonu pasinerti į kūrybinę veiklą ir turiningai leisti laiką kartu su visa šeima.

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

dscf5975 dscf5984 dscf6019 dscf6020

Spausdinti
Facebook komentarai