Advento vidudienis Ramučiuose

20161202_150554

Gruodžio 2 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filiale vyko advento vidudienis  „Kūčios – susikaupimas, tikėjimas ir šviesa“, skirtas nacionalinei akcijai „Knygų Kalėdos“.

Lapkritis užleido vietą gruodžiui, žemę pradeda dengti sniego paklotas. Šis laikas pokyčių atneša ne tik gamtai, bet ir sielai. Advento ramybė ir susikaupimas veda į didžiąją šventę –  Kalėdas.

Ramučių bendruomenės moterys rinkosi į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filialą nešinos eglių, pušų šakomis, kankorėžių maišeliais, papuošimais iš šiaudų. Susėdusios prie stalo jos pynė advento vainikus, vėliau džiaugėsi savo kūrybos vaisiais, aptarė, kur panaudos vainikus. Vienos žadėjo jais puošti duris, kitos – stalą.

Renginio dalyvėms smagu buvo pabendrauti prie arbatos puodelio. Jaunieji Ramučių bibliotekos lankytojai pradžiugino eilėmis apie adventą. Bibliotekininkė supažindino su advento papročiais, burtais, spėjimais. Tuo laikotarpiu buvo populiaru žaisti įvairius žaidimus. Vienas iš jų, „Žiedo dalijimas“, sužaistas su vaikais.

Bibliotekininkė supažindino su nacionaline akcija „Knygų Kalėdos“, ragino dovanoti bibliotekai knygų, keičiančių gyvenimą. Minėta akcija skatina bendrauti ir dalintis knygomis su tais, kuriems jų labiausiai trūksta.

Advento vidudienio dalyviai susidomėję apžiūrėjo Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos Dizaino fakulteto studentų grafikos darbų parodą.

Raimonda Lomsargytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Ramučių filialo bibliotekininkė

20161202_143855 20161202_143351

Spausdinti
Facebook komentarai