Šilutėje – moksleivių profesinio orientavimo renginys „Kam to reikia?!“

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko jaunimo karjeros diena „Kam to reikia?!“. Taip pavadintas ir profesinės savanorystės projektas, skirtas tarpininkauti tarp verslo profesionalų, norinčių dalintis savo patirtimi, bei mokyklų, siekiančių mokiniams suteikti reikiamų žinių renkantis profesiją. Tai  – gyvosios teorijos pamokos mokiniams, kurių metu praktikai įtraukiami į profesinę savanorystę mokyklose, o moksleiviai skatinami kurti, mokytis ir tikėti savimi.

Profesinio orientavimo renginį vedė „Kam to reikia?!“ direktorė Rūta Radzevičiūtė, UAB „BENU“ vaistinės personalo vadovė Rasa Slauskienė, veterinaras, Visuomenės sveikatos biuro vadovas Aurelijus Laurinavičius. Jų paklausyti atvyko gausus būrys moksleivių ir jų pedagogų iš Šilutės pirmosios gimnazijos, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos, Žemaičių Naumiesčio gimnazijos, Kintų pagrindinės mokyklos, Šilutės pirmosios gimnazijos Kintų skyriaus, Juknaičių ir Usėnų pagrindinių mokyklų.

„Kam to reikia?!” direktorė Rūta Radzevičiūtė kalbėjo apie tai, kaip keisis darbo rinka ateityje, kaip viskas bus kompiuterizuota. Moksleiviai atliko užduotį ir išsiaiškino, kad šiuo metu darbo rinkoje viena svarbiausių darbuotojų savybių – kūrybiškumas. Vėliau R. Radzevičiūtė apžvelgė, ką daryti, kai nežinai kokią studijų kryptį rinktis, kaip atrasti save kitose veiklose, nusprendus vienus metus praleisti nesimokant.

UAB „BENU“ vaistinės personalo vadovė Rasa Slauskienė kalbėjo apie karjeros galimybes farmacijos sektoriuje. Ji pristatė „BENU“ vaistinių tinklo struktūrą, ten dirbančius darbuotojus, papasakojo, kokių kompetencijų ir įgūdžių jiems reikia. Kalbėta apie tai, kokius mokslus ir kokiose švietimo įstaigose reikia baigti norint dirbti farmacijos srityje.

Veterinaras, Visuomenės sveikatos biuro vadovas Aurelijus Laurinavičius apžvelgė savo karjeros pasirinkimus, papasakojo, kaip tapo veterinaru, kur teko dirbti, kokios patirties sukaupė. Jis susirinkusiems moksleiviams atskleidė, ką veikia vadovaudamas Visuomenės sveikatos biurui, kaip renkasi darbuotojus, kokias jų kompetencijas ypač vertina.

Karjeros diena buvo naudinga, mat mokantis mokykloje gana sunku nepasimesti tarp siūlomų profesijų gausos. Šilutės miesto ir rajono jaunimas džiaugėsi galimybe išgirsti pasakojimus iš pirmų lūpų. Sužinojus atsakymus į rūpimus klausimus, padiskutavus su savo srities specialistais bus lengviau apsispręsti, kurį profesinį kelią pasirinkti.

Parengė
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyresn. bibliotekininkė Ignė Zarambaitė

Veterinaras Visuomenės sveikatos biuro vadovas Aurelijus Laurinavičius

BENU Vaistinė Lietuva personalo vadovė Rasa Slauskienė

„Kam to reikia!” direktorė Rūta Radzevičiūtė

Spausdinti
Facebook komentarai