Maža pradžia skatina didelius atradimus

Gruodžio 9 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro 10 klasės mokinio Eimanto Jonušo kūrybos darbų paroda. Jį atlydėjo gražus būrys artimųjų – šio centro direktorė Stasė Latvelienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Daiva Budvytienė, draugai, mama, seneliai, kurie į anūko pirmosios parodos atidarymą sukorė ne vieną dešimtį kilometrų. Parodos atidaryme dalyvavo Eimanto technologijų mokytojas metodininkas, jau tapęs ir artimu bičiuliu, Aurimas Liekis, kuris itin šiltai pristatė savo mokinį ir susirinkusiems papasakojo apie šio jaunuolio kūrybinius ieškojimus, jauno žmogaus formavimąsi, Eimanto įžvalgas meilės, tariamų ateities kelionių tema.

Jaunasis kūrėjas save pristato taip: „Sveiki, mano vardas Eimantas, dauguma mane vadina Jarušu, nes mano pavardė yra Jonušas, nežinau, gal jiems yra patogiau mane taip vadinti. Man yra 16 metų, einu į 10 klasę, o mokykla, kurią lankau, paprasta kaip ir kitos mokyklos. Tai Jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centras. Mane skatina piešti socialinis tinklalapis, kuriame aš dalinuosi savo piešiniais, ir žmonės juos vertina…“.

Eimantas mėgsta žiūrėti veiksmo ir istorinius filmus apie meilę, žūtį, liūdesį bei džiaugsmą… Žiūrėdamas juos mokosi gyvenimo prasmės pažinimo, vertina ir analizuoja filmų herojų požiūrį ir elgesį. Visa tai atsispindi ir jo kūryboje. Eimantas stengiasi sukurti kažką naujo, dirba savarankiškai, vedamas vidinio balso.

Parodos pristatymo metu jaunasis kūrėjas buvo nedrąsus. Įvadiniame parodos lape apie savo piešinius jis rašo, jog stengiasi prisiminti, kada kyla įkvėpimas juos piešti. Ir randa atsakymą, kad tada, kai turi laisvo laiko, arba kai nesugalvoja ką daugiau veikti. Naujakurių kvartale gyvenantis jaunuolis šiuo metu rečiau išeina į miestą prasiblaškyti, nes užplūsta noras sukurti daugiau darbų. Piešinius piešti jam labiau patinka vakarais, nes tada gali atsipalaiduoti, nusiraminti ir viską giliau apmąstyti. Ateityje jis norėtų išbandyti grafiti techniką, susipažinti su jos raiškos galimybėmis ir purškimo būdais. Jam būtų smagu šia technika dekoruoti kokį nors apleistą pastatą mūsų mieste, Šilutėje, kur galėtų perkelti mintis, spalvas ir formas.

Jaunimo ir suaugusiųjų centro vadovai, namiškiai ir bibliotekininkai pirmosios parodos autoriui linkėjo kūrybinės drąsos ir ateityje surengti didesnės apimties parodų. Bibliotekos durys Eimantui visada lieka atviros.

Vita Gerulienė

Spausdinti
Facebook komentarai