Bibliotekoje – dekupažo subtilybės ant stiklo

Sausio 21 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko susitikimas su kūrybinga gardamiške Kristina Čibirkiene, kuri susirinkusias meno mylėtojas mokė dekupažo  subtilybių ant stiklo.

Kristina dekupažu užsiima apie aštuonerius metus. Gardamo bibliotekoje 2014 metais buvo eksponuojami jos darbai, bei vyko edukaciniai užsiėmimai. Autorė anuomet  pasakojo, kad namie yra ir didesnių jos darbų – jos pačios restauruota sena komoda ir laiptinės sienos. Užsiėmimo metu tada dekupažo mėgėjai dekoravo  molinius ir medinius daiktus. Šį kartą dalyvės atsinešė savo daiktus iš stiklo. Dekoruojamas objektas pirmiausiai buvo padengtas trimis sluoksniais dažų, o vėliau apklijuojamas popieriaus iškarpomis, pasitelkiant įvairius efektus: paišymo, auksavimo, sendinimo ir panašiai. Apklijuotas objektas padengiamas laku, kuris tuo pačiu paslepia iškilius popieriaus kraštus, o galutinis rezultatas būna panašus į tapybą.

Darbelių autorė atsivežė visas reikalingas dekupažo priemones. Visos moterys su užsidegimu ir gera nuotaika dažė, klijavo, karpė ir net nepajuto, kaip praėjo laikas. Atsisveikindamos užsiėmimo dalyvės dėkojo Kristinai Čibirkienei už nuostabiai praleistą laiką, turiningą pamoką ir teigiamas emocijas.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė
Diana Formanikaitė

Spausdinti
Facebook komentarai