Skaitymo popietėje prisiminta poeto Bernardo Brazdžionio kūryba

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filiale vyko popietė jauniesiems skaitytojams, skirta lietuvių prozininko, poeto, dramaturgo, spaudos darbuotojo, muziejininko, literatūros kritiko Bernardo Brazdžionio 110-osioms gimimo metinėms.

Renginyje aptarta autoriaus biografija ir kūryba. Labiausiai akcentuota poema  vaikams ,,Meškiukas Rudnosiukas“. Popietės metu skaitytos šio klasikinio vaikų poezijos kūrinio ištraukos, dalintasi įspūdžiais.

Poemoje, išleistoje 1939 metais, pasakojami meškiuko nuotykiai namie, miške, mokykloje. Taip perkeltine prasme vaizduojamas žmonių gyvenimas. Tai kūrinys ir apie gamtą, jos gyventojus, kurie dažni liaudies pasakose ir vaikų dainelėse. Kartu pasakojama apie darnią šeimą, kurioje vienturtis sūnelis auga, mokosi, savo kailiu patiria kasdienybės sunkumus ir grožį.

Tai klasikinis lietuvių vaikų poezijos kūrinys, mums toks pat svarbus kaip geriausi pasauliniai vaikų literatūros kūriniai.

Popietėje dalyvavusiems vaikams labai patiko ir knygos iliustracijos, kuriose vaizdžiai pavaizduotos kūrinio ištraukos.

Ši Bernardo Brazdžionio poema, sukurta prieš 78-erius metus, vis dar yra viena iš labiausiai skaitomų ir vaikų mėgstamų.

 

Vida Mišeikienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Šylių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai