Renginių ciklas vaikams „Top knygų penketukas“ startuoja

Nuotrauka atminčiai.

Vasario 20-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos patys jauniausi skaitytojai sulaukė ypatingo dėmesio – įvyko susitikimas su 2016 metų vaikų knygos rinkimų penketuko nominante –. knyga „Meškis ir žąsis“ (autorė Nadia Kovaliova). Pristatyme dalyvavo mėgėjų teatro režisierė, visuomenės veikėja ir pedagogė, muzikuojanti rusniškė Daiva Plikšnienė. Ji, pasitelkusi profesionalią išmonę ir vaidybinius elementus, dalyviams neleido nuobodžiauti, nes knygos „Meškis ir Žąsis“ personažai to nedaro ir kitiems nelinkę leisti taip elgtis. Jie itin smalsūs, drauge stebi žvėrelių pėdsakus, iškelia inkilus, draugiškai lipdo sniego Senį besmegenį, su malonumu kartu geria arbatą. Smagiai leisdami žiemos dieną Žąsis ir Meškis sutinka paukščius, kurie ruošiasi išskristi į šiltus kraštus. Štai ir atėjo laikas, kai Žąsis turi keliauti su jais. „O kaipgi Meškis?“ – klausė vaikučių knygos pristatymo vedėja Daiva. Gal jis skris kartu? Kaip jam išsiskirti su geriausia drauge? Ką veikia meškos žiemą, kaip jos leidžia laiką? Vaikai kartu bandė rasti atsakymus į klausimus ir visi kartu priėjo prie išvados, kad vis dėlto meškos negali skraidyti. Jos lieka žiemos miego tėvynėje – išsirausia irštvas ir pučia sau ramiai į ūsą fenomenalaus sezoninio miego. O išskrendančiai į šiltus kraštus Žąsiai vaikai visi kartu mojavo, palinkėdami susitikti pavasarį. Atsisveikinę su draugiškais knygos personažais vaikai mokėsi dainelės žodžius, kad galėtų kartu padainuoti. Dar vėliau įvyko netikėtas renginio scenarijaus posūkis – darželinukų dainelių koncertas, kuriam gitara pritarė renginio vedėja.

Serijos „Aš skaitau!“ knyga „Meškis ir Žąsis“ – lietuvių autorės sukurta žavi paveikslėlių istorija, kurią vaikai gali ne tik stebėti iliustracijose, bet ir trumpus sakinius, užrašytus didelėmis raidėmis, gali bandyti perskaityti patys. Pasakojimo herojai Meškis ir Žąsis sukelia geras emocijas ir kviečia pažinti metų kaitą bei patirti draugystės išbandymus.

Šią gražią istoriją padėjo pristatyti vaikų darželio „Raudonkepuraitė“ auklėtiniai (pedagogė Irena Gvildienė). Jie dviejų personažų istoriją kūrybiškai perteikė nupieštame pasakojime.

Knygos pristatyme dalyvavo ir vaikų darželio „Ąžuoliukas“ (pedagogė Vilija Valančienė) ir „Gintarėlis“ (pedagogė Diana Tubutienė) auklėtiniai.

 

Vita Gerulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos,
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Visi kartu mokomės dainelės žodžius.

Pirma pažintis su D. Plikšniene ir knygele „Meškis ir Žasis“.

Knygelę pristato „raudonkepuriukai“.

D. Plikšnienė vaidmenyje.

Atsisveikiname herojumi Žąsimi.

Nuotrauka atminčiai.

Spausdinti
Facebook komentarai