Lietuvių kalbos diena Pašyšių bibliotekoje

Vasario 21-oji – Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Visų didžiausia tautos dovana yra kalba. Ji atskleidžia tautos kilmę, galybę ir senovės būdą. Lietuvių kalba – turtinga, graži, tad Lietuvių kalbos dienos  paminėjimas  tapo gražia tradicija, skatinančia rūpintis, globoti, puoselėti ir gerbti kalbą.

Šiai datai paminėti Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių  filialas surengė popietę  ,,Taškelio ir šauktuko kelionė“, kurioje dalyvavo Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus mokiniai. Popietės metu  Taškelis su Šauktuku, keliaudami per Lino Kontrimo knygutės ,,Kaip pažinti raides ir natas“ puslapius, atskleidė vaikams  raidžių paslaptis. Dalyviai kartu su mokytojomis ir bibliotekininke sprendė lietuvių kalbos galvosūkius, varžėsi žodžių sudarymo rungtyse, ieškojo išsibarsčiusių raidžių ir skiemenų. Visi kartu keliavo po ,,Kalbos šalį“, atlikdami nuotaikingas kūrybines kalbos užduotis.

Vaikai mokėsi kurti trumpus pasakojimus apie save ir draugus, iš pabirusių raidžių dėliojo žodžius, pasitelkdami vaizduotę puošė juos savo piešiniais ir sudėliojo Lietuvių kalbos dienos šūkį ,,Mes mylime kalbą“.

Bibliotekininkė pasidžiaugė, kad knygų namuose apsilankė toks gausus būrys jaunųjų skaitytojų. Jie visada yra laukiami svečiai.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai