Žemaičių Naumiesčio gimnazistai – Valstybei svarbių datų žinovai

Minint Lietuvos valstybės atkūrimo ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo datas Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus specialistai, bendradarbiaudami su Šilutės rajono gimnazijomis, surengė keliaujančią žinių lygą „Lietuviais esame mes gimę“. Veikla vykdoma pagal projektą „Trys žingsniai socializacijos link“, orientuotą į skatinimą būti pilietiškais, aktyviais bendruomenės nariais.

Kovo 9 d. savo žinias žinių lygoje pirmieji išbandė Žemaičių Naumiesčio gimnazijos gimnazistai, kuriuos atlydėjo istorijos mokytojos metodininkės Marytė Lidžiuvienė bei Liucija Šertvytienė. Jaunuoliams, susiskirsčiusiems į 8 komandas, teko dalyvauti dviejuose turuose. Pirmajame buvo pateikta 20 klausimų apie minėtinų datų istoriją, asmenybes, susijusias su reikšmingais valstybei įvykiais, ir kt. Tradicinis antrasis turas išjudino ir gerai nuteikė dalyvius, nes jame dalyviai turėjo galimybę pasitikrinti muzikines žinias. Į klausimus atsakinėta naudojantis bibliotekos turima šiuolaikiška įranga, leidžiančia balsavimo pulteliais užfiksuoti komandų atsakymus ir akimirksniu suskaičiuoti rezultatus.

Žemaičių Naumiesčio gimnazijos gimnazistai pasižymėjo puikiomis žiniomis apie Lietuvą, todėl dėl čempiono titulo susirungė dvi gimnazistų komandos, surinkusios po 25 taškus. Komanda „Sidabriniai“ paskelbta žinių lygos „Lietuviais esame mes gimę“ čempione, nes greičiau atsakinėjo į pateiktus klausimus.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai planuoja aplankyti dar ne vienos rajono gimnazijos gimnazistus, pasitelkdami novatorišką ir patrauklų žaidimo formatą. Svarbu jaunimą motyvuoti labiau domėtis savo krašto kultūros paveldu, istorija, aktualizuoti kultūros savitumo suvokimą, tautinį identitetą, stiprinti pilietiškumo jausmą.

 

Informaciją parengė
Dalia Vasiliauskytė

Spausdinti
Facebook komentarai