Kovo 8-osios šventė Inkakliuose

Inkakliuose jau tradicija tapo rengti Tarptautinės moters dienos šventę. Ją šiemet bendruomenei surengė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialas kartu su Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos Inkaklių skyriaus daugiafunkciu centru.

Moters dienos šventę pradėjo bibliotekos kviestas svečias – bardas Adas Nausėda iš Šilutės. Pristatydamas save A. Nausėda pasakojo, kad jis pats dažniausiai kuria dainoms tekstus, kartais pasinaudoja žymių poetų eilėraščiais, tačiau muzika yra tik jo kūryba. Gražus, išlavintas balsas, lyriška muzika ir prasmingi dainos tekstai užbūrė ne vieną klausytoją.

Šventę pratęsė inkakliškiai gitaristai Valerijus Volkovas ir Rimantas Stankus. Publika kartu su muzikantais dainavo žinomas dainas, lingavo. Muzikinę programą atliekant Inkaklių folkloro ansamblio „Dainoriai“ bei Inkaklių kapelos „Ašvelė“ vyrams klausytojai gėrėjosi stipriais jų balsais ir dainomis.

Renginio programą paįvairino bibliotekos parengtas muzikinis protų mūšis „Atspėk dainą“. Keturios komandos, pasivadinusios muzikos garsais „Do“, „Re“, „Mi“, „Fa“, rungėsi tarpusavyje, kad išsiaiškintų, kas geriau žino Lietuvos dainų atlikėjus, grupes. Protų mūšį laimėjusi komanda „Re“ apdovanota saldžiuoju prizu.

Be saldumynų neliko nė vienas, nes puikioji konditerė Dalia Tarvydienė iškepė didžiulį tortą šiai šventei ir pavaišino juo visus susirinkusius. Kiekviena moteris buvo apdovanota tradiciniu tulpės žiedu, kurį įteikė šventėje dalyvavę vyrai. Moterims buvo išsakyta daug gražių žodžių ir palinkėta visada būti laimingoms, gražioms ir besišypsančioms.

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai