Gardamo vaikai dalyvavo robotikos užsiėmime

Trečiadienio popietę vaikai rinkosi į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vykusį „Elektronikos kodo“ užsiėmimą, kurio metu buvo mokoma naudotis elektronikos konstruktorių rinkiniais „LEGO Mindstorm EV3“. Mokymus vedė F. Bajoraičio viešosios bibliotekos vyresnysis bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Donatas Dobilinskas.

Vaikai su nekantrumu laukė, kada galės pradėti konstruoti robotus. Pirmiausia jie išklausė trumpą įvadą apie pačią robotiką, susipažino su „LEGO Mindstorm EV3“ elektronikos konstruktorių rinkiniais ir pasižiūrėjo keletą filmukų apie vaikų sukurtus robotus. Užsiėmimo dalyviai mokėsi kompiuteriu užprogramuoti sukonstruotus robotus.

Išklausę teorinių žinių, susiskirstę į penkias komandas vaikai pradėjo konstruoti robotus. Vėliau jie mokėsi valdyti savo sukurtus robotus. Vyko varžybos, buvo varžomasi dėl stipriausio roboto titulo. Po įnirtingos kovos laimėjo „Mažųjų“ komanda. O visiems dalyvavusiems Donatas įteikė po atminimo dovanėlę.

Vaikams patiko dirbti komandoje, sužinoti konstravimo ir programavimo paslapčių, dalyvauti varžybose. Jie minėjo, kad labai lauks kitų robotikos užsiėmimų.

 

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė
Diana Formanikaitė

Spausdinti
Facebook komentarai