Nuo pažinimo iki bičiulystės

Kovo 24 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko draugiškos protų varžytuvės su knygsekliais. Jaunieji grabupiškiai svečius pasitiko kuo rimčiausiai – su apsaugos komanda „Grabupiai ir KO“, kuri laukė atvykstančios komandos narių ir sirgalių iš Pagėgių savivaldybės Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos Lumpėnų Enzio Jagomasto pagrindinio ugdymo skyriaus. Nelegalių dalykų neaptikta, apsaugą papirko atsivežta energija, audringa nuotaika, tad svečiai buvo įleisti į jaukią salę.

Komandų būta keturios: „Knygnešių“, „Spaustuvininkų“, „Smalsučių“ ir „Gudručių“. Pasiruošę sirgaliai su margais palaikymo plakatais, skanduote, plojimais skatino komandas pasitempti ir susikaupti būsimiems turams. Pirmasis turas, pavadintas „Knygininkai“, dalyviams buvo lengviausias. Tai klausimai apie Lietuvos himną, abėcėlę, pirmąją lietuvišką knygą, lietuvių autorių pasakas, knygas, personažus, kt. Antrasis įvairenybių turas dalyviams pasirodė kiek sunkesnis, prireikė rimčiau pažvelgti į jo užduotis. Juk komandoms nevalia pavesti ir šėlstančių sirgalių, norinčių, kad jų palaikoma komanda išplėštų pergalę. Po antrojo turo rezultatas buvo beveik lygus. Šiame ture dalyviams teko ypač įdomi užduotis – veidų dėlionė. Trečiasis turas, muzikinis, vaikų labiausiai mėgstamas. Jame skabėjo animacinių filmų, serialų garso takelių ištraukos, reikėjo atspėti Lietuvos atlikėjus, pasakų garsintojus, tarmes ir įveikti kitas užduotis.

Paskutinis turas – vaizdiniai klausimai. Juos pateikė F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus bibliotekininkė Dalia Vasiliauskytė, Gardamo, Kintų ir Pašyšių filialų skaitytojai, Žibų pradinės mokyklos pavaduotoja ugdymui Ramunė Vaidilienė, kt. Susumavus rezultatus, nedidele persvara nugalėtoja paskelbta svečių komanda „Knygnešiai“, grabupiškių komanda „Gudručiai“ labai nedidele persvara užėmė antrąją vietą. Gerai pasiruošę sirgaliai savo komandoms uždirbo papildomus balus. Komandos apdovanotos knygomis ir saldumynais, mokytojos už glaudų bendradarbiavimą ir bičiulystę – padėkos raštais.

Svečių iš Lumpėnų viešnagė Šilutės rajone baigėsi smagia ekskursija po Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką, kur jiems surengti interaktyvūs šokių turai ir boulingo varžybos.

 

Šarūnė Gerulytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai