„Aš neskriaudžiu kitų, prisijunk ir tu“

Kovo 14–20 dienomis jau aštuntą kartą visoje Lietuvoje vyko „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ‘ 2017“. Prie šios iniciatyvos prisijungia mokyklos, valstybinės ir verslo organizacijos bei įstaigos. Aktyvūs šios akcijos dalyviai yra bibliotekininkai. Jau trečius metus šioje akcijoje dalyvauja ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialas. Kartu su Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus mokytojais ir socialine darbuotoja visą savaitę vaikams organizuotos veiklos, skatinančios vaikus ir suaugusiuosius pastebėti patyčias, tinkamai į jas reaguoti ir bendromis jėgomis stabdyti jų plitimą.

Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriuje kovo 22–24 dienomis vyko renginiai ,,Aš neskriaudžiu kitų, prisijunk ir tu“. Pirmąją dieną Pašyšių filialo bibliotekininkė kartu su socialine darbuotoja pasakojo vaikams apie šios akcijos svarbą, kartu su vaikais diskutavo apie patyčias mokykloje, pasakojo, kaip jų išvengti. Visa savaitė paskelbta ,,Apsikabinimų savaite“. Visi kartu kūrė plakatą ,, Aš neskriaudžiu kitų“. Ant spalvotų balionų akcijos dalyviai piešė linksmus draugų veidukus, kuriuos turėjo saugoti ir rūpintis jais visą savaitę. Kartu su Juknaičių pagrindinės mokyklos socialine pedagoge Siga Žemaityte iš kinetinio smėlio vaikai kūrė knygos žymeklius ,,Draugystės juosta“.

Kovo 23 d. veiklos surengtos Pašyšių bibliotekoje. Patys jauniausieji kartu su bibliotekininke skaitė Linos Krukauskienės knygos ,,Pasakos apie tave ir mane“ ištraukas, kalbėjo apie staigmenas draugams, mokėsi pinti draugystės apyrankes. Trečių ir ketvirtų klasių mokiniai apyrankes rišo ne tik sau, bet ir ikimokyklinės grupės vaikams, kūrė knygutę „Pavadink mane draugu“. Į šią knygą sudėta vaikų, tėvelių ir bendruomenės kūryba apie gerumą ir draugystę.

Pašyšių bibliotekoje kovo 24 d. visiems akcijos dalyviams surengta popietė ,,Draugų arbatėlė“. Jos metu aptarta, kaip sekėsi visą savaitę. Padedami mokytojų vaikai puošė sausainius, piešdami ant jų besišypsančius veidukus, juos pakavo, dovanojo vieni kitiems ir su palinkėjimais nešė šeimos nariams. Skanaudami obuolių pyragą su arbata susirinkusieji jautėsi kaip viena draugiška šeima, kurioje visi daug šypsosi ir niekada neskaudina vieni kitų

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai