Aldona Gustas savo namuose Berlyne. 2001 m.

Į Lietuvą atvyksta žymi kraštietė menininkė Aldona Gustas

Aldona Gustas savo namuose Berlyne. 2001 m.

Aldona Gustas savo namuose Berlyne. 2001 m.

2017 m. balandžio 11 d., antradienį, 18.00 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyks poetės ir dailininkės Aldonos Gustas parodos „Moterys su burnomis“ atidarymas. Šia proga atvyks pati parodos autorė ir tai bus pirmasis jos vizitas Lietuvoje nuo 1990 m.

A. Gustas gimė Šilutės rajone, Karceviškių kaime. Vaikystės metus leido Šilutėje – čia ji lankė pradinę mokyklą, čia gyveno jos seneliai. Nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos menininkė gyvena Berlyne (Vokietija). 6-ojo dešimtmečio pabaigoje ir 7-ajame dešimtmetyje A. Gustas priklausė Vakarų Berlyno ir Kroicbergo dailininkų ir literatų bendruomenei, bičiuliavosi su žymiais menininkais – Giunteriu Bruno Fuchsu, Robertu Wolfgangu Schnelliu ir Giunteriu Grassu. Pasinaudojusi šiais ryšiais 1972 m. A. Gustas įsteigė menininkų grupę „Berlyno dailininkai-poetai“ (Berlyner Malerpoeten).

Su ciklo „Moterys su burnomis“ darbais šilutiškiai turėjo galimybę susipažinti praėjusių metų lapkričio mėnesį Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Tąkart parodą atidaręs Goethe‘s instituto Lietuvoje vadovas Detlefas Gericke plačiai aptarė kraštietės kūrybą, pasidalino bendravimo su menininke akimirkomis.

A.Gustas atvykimas į Lietuvą – neeilinis įvykis ne tik Pamario krašto bendruomenei, bet ir visos Lietuvos kultūros atstovams, gerbėjams, mėgėjams…

 

Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus informacija

Spausdinti
Facebook komentarai