Teatro vakaras Pašyšiuose

Klysta manantys, kad labiausiai pasiseka tik verslus turintiems žmonėms. Verslas visų neišgelbės. Žmonėms reikia kurti. Mes sutverti tam, kad grožėtumėmės aplinka, mokėtume iš gyvenimo pasiimti tai, kas geriausia. Tik leisdami sau jausti išliksime savimi ir būsime laimingi. Žmonėms reikia teatro kaip atokvėpio, atramos, atsvaros nuo kasdienybės. Šilutės rajone savo kūryba džiugina Šilutės kamerinis dramos teatras ir 4 mėgėjų dramos teatrai. Vienas iš jų – Juknaičių mėgėjų dramos teatras.

2011 metais Laimutės Barkauskienės iniciatyva atgimęs Juknaičių mėgėjų teatras jau šeštus metai džiugina ne tik mūsų kraštiečius , bet ir kitų rajonų gyventojus. Šis draugiškas , šmaikštus 10 asmenų kolektyvas yra daugelio švenčių dalyvis, savo kūryba suteikiantis gražių ir prasmingų akimirkų žiūrovams. 2014 metais respublikinėje teatrų šventėje ,,Atspindžiai“ kolektyvas įvertintas 4-ąja Lietuvos nacionalinio kultūros centro kategorija. Nuo pat šio teatro atkūrimo pradžios visus spektaklius režisuoja Dalia Minkevičienė.

Tarptautinę teatro dieną palydint ir Kultūros dieną pasitinkant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialo bibliotekininkės kvietimu balandžio 8-ąją Juknaičių mėgėjų teatras svečiavosi Pašyšiuose. Visiems susirinkusiems Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus salėje pristatyta komedija „O amžiau…“, sukurta pagal Regimanto Kaškausko pjesę „Meilės keturkampis“. Spektaklio veiksmas vyksta 1610 metais, kai Lietuvoje vyrauja itališkos, lenkiškos mados. Auksakalio dirbtuvėje, tarsi pasimatymų karuselėje, vienas po kito renkasi įvairaus luomo meilės ištroškę miestelėnai. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės magistro siųsto budelio nuorūka sukelia didįjį Vilniaus gaisrą. Meilė ir neištikimybė – tai dvi priežastys dėl kurių visais laikais kyla karai, gaisrai ir nesutarimai.

Pasitinkant Lietuvos valstybės šimtmetį žiūrovai turėjo galimybę nusikelti į senojo Vilniaus aukštuomenės gyvenimo peripetijas ir prisiminti istorijos detales.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai