Minčių užkalbėjimai Katyčių bibliotekoje

Pasitinkant 17-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale vyko kūrybos popietė „Minčių užkalbėjimai“. Popietės metu Saugų seniūnijos raštvedė, fotomenininkė Violeta Astrauskienė pristatė fotografijų parodą „Debesų užkalbėjimai“. Pristatydama parodą autorė minėjo, kad jau seniai pastebėjo, jog Lietuvos dangų dažnai dengia daug įvairių debesų. Debesų grožis, jų įvairovė atsispindi autorės fotografijose.
Violeta Astrauskienė pristatė ir savo išleistą knygą „Laiko alsavimas“, kurioje pasakojama apie visuomeninę, kultūrinę, istorinę veiklą Švėkšnoje. Nemaža dalis vietos leidinyje skirta ir laiškams. Tai laiškai mamai, kažkam, laikui, guru, žemei, pavasariui, akmeniui, vandeniui ir, žinoma, pačiam švėkšniškiui.
Naujosios Violetos Astrauskienės knygos „Švėkšniškių draugija „Tėviškė“ nuo XX a. antrojo dešimtmečio iki šių dienų“ viršelį puošia atversta knyga, iš kurios tarsi išplaukia Švėkšnos miestelis su savo žmonėmis, istorija, įspūdinga bažnyčia. Per visus knygos puslapius keliaujantis piešinukas su ginkmedžio šakele – atmintį simbolizuojantis lapelis, kuris užvertus knygą irgi matomas.
Popietės metu autorė pristatė ir knygą ,,Kalbėjimai“, skaitė ištraukas iš minėtų knygų.
Balandžio pradžioje Violeta Astrauskienė buvo išvykusi į Suomiją, Turku miestą, kuriame vyko tarptautinis poezijos festivalis „ePublisher“. Ji šiame festivalyje skaitė savo kūrybą. Festivalio įspūdžiais ji pasidalino su popietės dalyviais.
Susirinkę į popietę katytiškiai ragino tęsti pradėtus darbus ir kvietė dar kartą apsilankyti bibliotekoje.
Popietę paįvairino Katyčių pagrindinės mokyklos mokinės Kamilės Sruoginytės atliekama daina.

Marina Lodusova,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai