Kompiuterinio žaidimo „League of Legends“ turnyre virė šilutiškių aistros

Balandžio 22 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje rinkosi kompiuterinio žaidimo „League of Legends“ mėgėjai. Turnyro dalyviams prieš dešimt dienų buvo paskelbta registracija, tačiau vos per kelias dienas jau buvo užimtos visos vietos. Tai rodo, jog tarp Šilutės jaunimo šis kompiuterinis žaidimas yra labai populiarus.

Šį internetinį kompiuterinį žaidimą sukūrė ir 2009 m. spalio 27 d. išleido „Riot Games“ pagal populiarųjį to paties žanro žaidimą „Defense of the Ancients“. Žaidimas buvo palankiai įvertintas jį išleidus. jo populiarumas pastaraisiais metais gerokai išaugo. „Riot Games“ skelbia, kad kasdien šį žaidimą žaidžia 27 milijonai žmonių, o piko metu būna prisijungę apie 7,5 milijono žaidėjų.

F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vykusiame turnyre iš viso dalyvavo septynios komandos, sudarytos iš 35 žaidėjų. Trys komandos buvo iš anksto susibūrusios, o likusios – suburtos burtų keliu. Komandą sudarė penki nariai, jie buvo pasiskirstę kompiuterinio žaidimo vaidmenimis. Žaidė penki žaidėjai prieš penkis žaidėjus.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jSyh9HwTszg[/youtube]

Šiuo metu yra išleisti ir veikiantys 4 žaidimo žemėlapiai. Šilutiškiai naudojosi „Summoners Rift“ – pirmuoju, pačiu populiariausiu ir daugiausiai žaidžiamu „League of Legends“ žemėlapiu. Tuomet, jei pasirenkamas normalus žaidimo režimas, kiekvienas žaidėjas turi 90 sekundžių pasirinkti čempioną, o po to žaidimas prasideda.

Žaidimas vyko penkias valandas. Gausiai susirinkę sirgaliai galėjo matyti žaidimo eigą ekrane. Renginys buvo tiesiogiai transliuojamas per Facebook‘ą, o žaidimo eiga – per Youtube. Žaidimo metu konsultavo žaidimo „League of Legends“ entuziastas Mindaugas Petkus.

Pirmąją vietą užėmė komanda „Boosted animals“. Laimėjusiai komandai įteikti prizai ir sertifikatai.

Sulaukus didelio žaidėjų susidomėjimo ateityje F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir toliau planuojama rengti šio kompiuterinio žaidimo turnyrus.

Žaneta Jokužytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai