Susitikimas su paveldo tarnybos vadovu Edmundu Mažrimu

Balandžio 28 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filiale įvyko susitikimas su Tauragės kultūros centro Kultūros paveldo tarnybos vadovu, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukime Lietuvai“ laureatu Edmundu Mažrimu. Renginys skirtas 17-ajai Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei paminėti.

Svečias pasakojo, jog per ilgus savo darbo metus sukaupė nemažai duomenų apie Tauragės krašto istorinę praeitį, kultūros paveldą. Jis prisipažino, kad yra tauragiškis ir labai myli savo kraštą.

Usėniškiai E. Mažrimui uždavė daug klausimų apie krašto praeitį, domėjosi, iš kur jis gauna informacijos, ar sunku rašyti, kiek knygų parašė ir kt. Jis teigė: „Kol yra žmonija, tol egzistuos ir istorija. Tai mūsų senelių, prosenelių ir kitų kartų istorijos.“

E. Mažrimas pristatė naujausio leidimo knygas, kuriose rašoma apie senąsias kapines, įkurtas XIX a. viduryje. Kalbėta apie Skaudvilės maldos namus ir šioje vietovėje gyvenusias katalikų, evangelikų liuteronų ir žydų bendruomenes, jų papročius. Užsiminta apie visais laikais buvusią kontrabandą.

Susirinkusieji džiaugėsi išsamiu E. Mažrimo pasakojimu apie Mažąją Lietuvą, jos papročius, kultūrą.

 

Onutė Miliauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Usėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai