Turiningai praleista popietė Traksėdžių bibliotekoje

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale eksponuojama menininko Eugenijaus Šuldiakovo akvarelių paroda „Mažosios Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios. Dievo namų didybė“. Balandžio 26 d. įvyko šios parodos pristatymas Traksėdžių bendruomenei.

Renginio pradžioje susirinkusieji klausėsi nuotaikingų Jono Jurkšo atliekamų dainų bei gražaus sveikinimo, minint 17-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Po šventiškos muzikinės įžangos bibliotekininkė pristatė menininką Eugenijų Šuldiakovą. Susitikimo metu autorius papasakojo, kaip gimė sumanymas piešti Mažosios Lietuvos bažnyčias – išnykusias ir dar likusias. Jis kalbėjo apie Klaipėdos krašte buvusius labai populiarius metalinius kryžius, jų prasmę, dabartinius bandymus juos atrasti, atkurti, komentavo savo darbus.

Vyko meno terapijos užsiėmimas, skirtas susikaupti ir nusiraminti. Besitęsiant pokalbiui prie kavos puodelio aptartos ir kitos temos. Kalbėta apie bandymus kurti ir kūrybiškai pritaikyti savo polinkius bei pomėgius, užsispyrimą siekiant tikslo. Traksėdiškiai nuoširdžiai klausėsi Eugenijaus Šuldiakovo dėstomų minčių, neskubėjo skirstytis į namus, uždavė daugybę klausimų ir patys pasakojo savo istorijas. Akordeono melodijomis susirinkusius džiugino traksėdiškė Eglė Paulauskienė. Atsisveikinant popietės dalyviai dėkojo autoriui už puikiai praleistą laiką, linkėjo menininkui sėkmės ir kūrybinio polėkio.

 

Vida Paldauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai