Kūrybinės dirbtuvėlės „Su meile mamytėms“

Gegužio 10 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale jaunieji lankytojai susitiko su menininke Julija Šličiene. Ji vedė edukacinį užsiėmimą – mokė kurti dekoratyvines gėles.

Prisiminta pati gražiausia gegužės pirmą sekmadienį švenčiama šventė – Motinos diena. Užsiėmimo dalyviai nusprendė, kad gėlės ir meilė mamytėms džiugina labiausiai. Visi kartu perskaitė poetės Irenos Barvydės eilėraštį ,,Gėlės“. Menininkė Julija Šličienė, kurianti pačias nuostabiausias gėles, papasakojo apie savo meilę gėlėms, apie dekoratyvinių gėlių gamybą.

Nesvarbu, kad užsiėmimas vyko jau praėjus Motinos dienai, juk mamytes mylime kiekvieną dieną ir įvairiausias pačių rankomis sukurtas gėles galime dovanoti kiekvieną dieną.

Vaikai Julijai Šličienei uždavė gausybę klausimų. Ji papasakojo, kas paskatino kurti gėles, kokių priemonių reikia jų gamybai, kokia buvo pirmoji jos sukurta gėlė, kokių savybių reikia, kad išmoktum išlankstyti gėlės formą. O įdomiausias klausimas – kiek iš viso gėlių sukurta. Menininkė atsakė, kad jų yra tiek daug, jog net neina suskaičiuoti.

Pasiklausę įdomaus pasakojimo visi norintys pabandė sukurti gėlę: suko vielytes, spalvotu popieriumi apvyniojo medžio šakeles, rinko siūlų spalvą ir kruopščiai mokėsi juos vynioti ant susuktų vielyčių. Vaikai darbavosi su nuotaika, energingai. Visi pasidžiaugė bendrai sukurta nuostabia gėle.

Užsiėmimo pabaigoje Julijai Šličienei įteikta nuostabių violetinių gėlių puokštė, padėkota už apsilankymą bibliotekoje ir naudingus patarimus, kaip išmokti kurti gėles mamytėms.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai