Susitikime su Klaipėdos teritorinės darbo biržos Šilutės skyriaus atstovais aptarti sezoninio darbo pasiūlymai

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vykdant Jaunimo informavimo taško veiklą Kintų daugiafunkciame centre gegužės 19 d. surengtas susitikimas su Klaipėdos teritorinės darbo biržos Šilutės skyriaus atstovais tema „Sezoninio darbo pasiūlymai Šilutės rajone 2017 metais”.

Specialistai Danė Mongirdienė ir Vingirdas Stasys Pielikys susirinkusiems Kintų pagrindinės mokyklos 9–12 klasių moksleiviams papasakojo, kokiu tikslu stojama į Darbo biržą. Jie pabrėžė, kad šiemet mokyklą baigę moksleiviai, neįstoję mokytis ir nedirbantys, turės registruotis Darbo biržoje. Kitu atveju tektų mokėti nemažus mokesčius Teritorinei ligonių kasai. Specialistai ragino moksleivius gerai mokytis, kad būtų geresnės galimybės įgyti kokią nors specialybę ar kvalifikaciją.

Svečiai papasakojo, kokios specialybės yra paklausiausios, kaip reikia įstoti į Darbo biržą. Jie paaiškino, kad per Darbo biržą galima mokytis, įgyti kvalifikaciją. Anot specialisto V. Pielikio, reikia 30 procentų specialistų, o kvalifikuotų darbuotojų – 70 procentų. Darbo birža moksleiviams padeda susirasti ir sezoninius darbus, tad aptarti ir vasaros darbų pasiūlymai jaunimui.

Susitikimas prabėgo nepastebimai, mokiniai susikaupę klausėsi, nes jiems ši tema buvo išties aktuali.

 

Nijolė Justienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai