Literatūros paroda „Vytautas V.Landsbergis – vaikų literatūros kūrėjas, kino ir teatro režisierius“ ir autoriaus kūrybos skaitymai

Visą savaitę, nuo gegužės 15 dienos, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale veikė literatūros paroda, skirta lietuvių vaikų literatūros kūrėjo, kino ir teatro režisieriaus Vytauto V. Landsbergio 55-osioms gimimo metinėms.

Vaikai skaitė šio autoriaus knygutes, dalinosi mintimis apie tai, koks kūrinys jiems labiausiai patiko. Perskaitę siūlė paskaityti kitiems. Skaityti Vytauto V. Landsbergio eilėraščiai iš knygos ,,Čia rimtai, vaikai“. Jaunieji skaitytojai rinko įdomiausius eilėraščius. Įsimintinas skyrius – ,,Vasaros linksmybės“. Gal todėl, kad lėtai, bet atkeliauja vasara. O jauniausieji bibliotekos lankytojai klausė terapinių Vytauto V. Lansbergio pasakų. Labiausiai vaikus sužavėjo pasaka ,,Pūkis ir baidyklė“ ir personažas – lapiukas Pūkis. Susirinkusieji piešė lapiuką , spalvino jį, sukūrė savo pasaką ,,Lapiukas ir kiškis“.

Ši literatūros paroda ir Vytauto V. Landsbergio knygų skaitymas suteikė vaikams daug žinių apie autorių ir džiugių emocijų.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai