Vaikų knygų klubas Inkakliuose

Kiekvieną antradienį 15 val. vaikai renkasi į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialą, kur bendrauja, skaito knygas, kuria darbelius, žaidžia lavinamuosius žaidimus, smagiai ir turiningai leidžia laiką. Tai vaikų knygų klubo „Smalsučiai“ užsiėmimai.

Šioje veikloje dalyvauja 5-12 metų vaikai. Kiekvienas vaikas bet kada gali ateiti ir dalyvauti vaikų knygų klubo veikloje. Kad vaikai žinotų, ką jie veiks, bibliotekoje nuolat yra parengiama ir atnaujinama klubo lentyna, kurioje supažindinama su kiekvieno mėnesio skaitomomis knygomis, pristatomi knygų autoriai, eksponuojami vaikų sukurti darbeliai.

Vaikų klubo veikla gana įvairi. Čia yra skaitomos knygos pačių vaikų ir klausomasi kitų skaitančiųjų, aptariami, analizuojami skaitomų vaikiškų knygelių tekstai, knygos veikėjai, situacijos ir kita. Po skaitymų vaikai kuria įvairius darbelius: plakatą skaitomai knygai, piešia pagrindinius herojus, kuria komiksus perskaitytai ištraukai, suvaidina situaciją ir pan. Vaikų kūryba neapsiriboja vien su skaitomomis knygomis. Vadovaujami bibliotekininkės D. Milkerienės vaikai kūrė darbelius Mamos dienai, Tėvelio dienai, pažymėjo Kalbos savaitę, rengiasi paminėti Valstybės dienos šventę, Piliakalnio metus ir kt. Mažiesiems labai patinka rengiamos viktorinos, žaidimai, judrieji užsiėmimai.

Užsiėmimų metu ugdoma vaikų saviraiška, loginis mąstymas, bendravimo ir komandinio darbo įgūdžiai, supažindinama su įvairia darbelių atlikimo technika, netradiciniais kūrybiniais darbeliais. Siekiama, kad vaikai jaustųsi pasikrovę gerų emocijų ir puikios nuotaikos.

 

 

Daiva Milkerienė,
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai