Lauko bibliotekėlę aplanko ir šilutiškiai, ir miesto svečiai

Šią vasarą Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos kiemelyje pradėjo veikti lauko bibliotekėlė. Tokios po atviru dangumi įsikūrusios bibliotekėlės sparčiai populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Jų paskirtis – suburti žmones savišvietai, bendravimui.

Lauko bibliotekėlės, forma primenančios mažą namelį, gamybą parėmė Kultūros taryba, finansavusi projektą „Prie knygos versmės…“ (projekto vad. Daiva Jucikaitė). Ji oficialiai atidaryta Šilutės miesto šventės metu. Miestelėnai supažindinti su nauja skaitymo erdve, vyko įvairūs žaidimai, edukacijos, veido grimo pamokėlė.

Vasaros metu skaitytojai pildė lauko bibliotekėlę iš namų atneštomis perskaitytomis, įspūdį palikusiomis knygomis, mainais pasiimdavo kitų leidinių. Rudeniop Vasaros skaitykla sulaukė didelio būrio svečių iš Kauno. Bendrovės „ECCUA“ darbuotojai su šeimomis atvyko į pamarį ir dalyvavo EXPEDICIJA.LT organizuotose nuotykių lenktynėse, atlikdami įvairiausias fizines ir edukacines užduotis, iš kurių viena buvo užslėpta ir Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Užduotis buvo tokia – komandos turėjo apsilankyti bibliotekos Vasaros skaitykloje, lauko bibliotekėlėje susirasti bent vieną EXPEDICIJA.LT logotipu pažymėtą knygą vaikams ir suvaidinti jos siužetą. Dalyviai trumpam tapo pasakų personažais: šarka, karve, meška ar obuoliu. O kai kurie net spėjo įsikūnyti į kelis veikėjus vienu metu. Netrūko juoko ir gerų emocijų.

Susipažinę su Šilutės F. Bajoraičio viešąja biblioteka, Vasaros skaitykla ir bibliotekininkais, svečiai išskubėjo į kitus rungčių taškus, esančius Šilutės mieste ir rajone.

Esant geriems orams kviečiame apsilankyti Vasaros skaitykloje su lauko bibliotekėle, veikiančioje pirmadieniais-penktadieniais nuo 10.00 iki 19.00 val., šeštadieniais – nuo 10.00 iki 16.00 val. Užsukite!

 

Parengė Vyresn. bibliotekininkė Ignė Zarambaitė

Spausdinti
Facebook komentarai