Paroda „Skulptoriai valstybės šimtmečiui“ atkeliavo į Kintus

2018 metais bus minima reikšmingiausia Lietuvos istorijos data – šimtosios valstybės atkūrimo metinės. Rugsėjo 7 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko parodos „Skulptoriai valstybės šimtmečiui“ atidarymas, dalyvaujant jos kuratoriams ir sumanytojams – Lietuvos dailininkų sąjungos Vilniaus skulptorių sekcijos pirmininkei Aušrai Jasiukevičiūtei ir skulptoriui Daumantui Kučui. Paroda organizuojama įgyvendinant Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Menų sampyna Lietuvai Valstybės atkūrimo šimtmečio išvakarėse“, kurį rėmė Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija, Šilutės rajono savivaldybė.

Aušra Jasiukevičiūtė pristatydama parodą kalbėjo, kad tai yra skulptorių socialinė akcija, pilietinė iniciatyva, kūrybinė reakcija į dabarties iššūkius, siekiant sutelkti Lietuvos skulptorius, žadinant jų sąmoningumą, skatinant naujos raiškos paieškas. Pirmininkė pristatė kiekvieną darbą ir autorių. Parodoje iš viso eksponuojamos devynios skulptūros.

Parodos atidaryme dalyvavo docentas Arvydas Ališanka, pristatęs savo kūrinį „Tautos medis“. Tarp dalyvavusiųjų vyko diskusijos apie tai, kuri skulptūra galėtų būti pagaminta kaip paminklas. Susirinkusieji aptarinėjo, ką mato skulptūroje iš pirmo karto ir kaip viskas pasikeičia įsižiūrėjus į ją atidžiau.

Parodos kolekcijoje dauguma eksponatų – Lietuvos skulptorių darbai. Ši paroda padalinta į dvi dalis: viena jų eksponuojama F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale, kita – Kintų filiale, o po mėnesio jos abi bus eksponuojamos Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai