Rusnės bibliotekoje pirmokai patyrė naujų įspūdžių

Rugsėjo 14 d., trečiadienį, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialą aplankė gausus būrys Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos Rusnės progimnazijos skyriaus pirmokų. Čia jie buvo supažindinti su nauju, jiems dar nepažįstamu, knygų pasauliu.

Vaikams paaiškintos elgesio bibliotekoje bei naudojimosi knygomis taisyklės, pamokyta, kaip nepasiklysti tarp knygų gausos, išsirinkti tą vienintelę – pirmąją – knygą. Klausimai ir emocijos pylėsi kaip iš gausybės rago, kiekvienas norėjo papasakoti apie namie turimas knygeles, draugus, pirmuosius įspūdžius mokykloje, kieme turimą didelį katiną ar dar ką nors. Pasibaigus įspūdžių lavinai kiekvienas pirmokėlis ant popieriaus lapo parašė savo vardą, pavardę, adresą. Aišku, nebuvo apsieita be mokytojos Nijolės pagalbos.

Susitikimas buvo pasaldintas saldainiais ir vaisiais. Tikimės, kad taip smagiai prasidėjusi draugystė su knyga ir jos namais – biblioteka – nesibaigs pirmuoju susitikimu… Juolab, kad visi pirmokėliai tvirtai pažadėjo būti gerais skaitytojais, saugoti knygutes.

 

Auksė Čėsnienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai