Informacinių technologijų valanda Grabupių pradinukams

Rugsėjo 21 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko mokymai naudotis planšetiniais kompiuteriais ,,Apple iPad“. Juose dalyvavo Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus 3–4 klasių mokiniai. Pamoką vedė viešosios bibliotekos bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Ovidijus Kulda.

Kompiuteriai ,,Apple iPad“ skatina vaikus ir jaunimą nuo 7 iki 17 metų amžiaus mokytis programuoti, kurti tinklapius, žaidimus ir kitais įdomiais būdais daugiau sužinoti apie technologijų pasaulį. Pamokoje vaikai pasisėmė naudingų žinių apie šias technologijas, jų paskirtį. Įgytos žinios paskatino jų norą eksperimentuoti ir projektuoti įvairius objektus.

O. Kulda vaikus mokė kurti muzikėles, savo nufilmuotus trumpametražinius filmukus, ar mėgautis virtualiais trimačiais animaciniais herojais. Mokiniai įsijungę planšetinius kompiuterius išbandė visas parodytas galimybes. Prabėgus kelioms minutėms jų sukurti herojai kompiuterių ekranuose palaipsniui atgijo ir tapo džiugiu procesu.

Vaikai liko sužavėti mokymais ir kaipmat susidraugavo su planšetiniais „Apple iPad“ kompiuteriais. Jie sužinojo, kad kompiuteriu galima ne tik žaisti, bet ir patiems tapti kūrėjais, lavinti protą bei fantaziją. Mokymų dalyviai pageidavo, kad tokių užsiėmimų bibliotekoje būtų kuo daugiau.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai