Gardamo vaikai susipažino su biblioteka

Rugsėjo 28-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko jau tradiciniu tapęs literatūros rytmetys „Pasimatuok bibliotekininko profesiją“. Šis renginys yra skirtas pirmajam pirmokų apsilankymui bibliotekoje. Šiemet juos į biblioteką atlydėjo auklėtoja Virginija Lidžiuvienė kartu su antros klasės mokiniais.

Vaikai susėdę ratu klausėsi bibliotekininkės skaitomos pasakos „Kaip genys eglę kirto“, o šios pasakos herojus vaikai turėjo savo rankose. Renginio dalyviai susipažino su biblioteka ir bibliotekininko profesija, Naudojimosi biblioteka taisyklėmis. Jiems paaiškinta, kaip išsirinkti reikiamą knygutę, kaip ją saugoti, kad į biblioteką sugrįžtų nesugadinta. Būsimieji skaitytojai sužinojo, kokia yra knygų išdavimo ir grąžinimo tvarka bibliotekoje.

Vėliau vaikai pakviesti pasivaišinti arbata ir saldumynais. Jie galėjo išsirinkti po vieną knygutę ir neštis ją į namus. Knygos bičiuliai džiaugėsi įsigytais skaitytojo pažymėjimais ir gautomis dovanėlėmis. Štai taip linksmai pirmokėliai pradėjo draugystę su biblioteka.

 

Diana Formanikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai