Parodų gausos metas Pašyšiuose

Kartu su derliaus ir darbų gausybe į mūsų gyvenimus įsiveržė ruduo. Tai turtingiausias metų laikas. Gal todėl ir bibliotekoje ruduo – parodų gausos metas. Netgi trys parodos eksponuojamos Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale.

Nuo rugsėjo 3 d. iki spalio 5 d. bibliotekos lankytojus džiugina tautodailininko, pedagogo Edmundo Naujoko  ir Žemaičių Naumiesčio gimnazijos mokinių medžio dirbinių paroda „Išvaduokime medį“. Technologijos mokytoju Žemaičių Naumiesčio gimnazijoje ir Juknaičių pagrindinėje mokykloje dirbantis pedagogas su pasididžiavimu kalba apie darbščius savo mokinius ir puikias mokinių technologinei veiklai sudarytas sąlygas šiose mokyklose. Jo auklėtinis, vienuoliktokas naumiestiškis Arturas Hubertas Tumaitis už išdrožtą iškilaus reljefo medinę knygą, fotografijos albumą su Brailio raštu, skirtą regos negalią turintiems žmonėms, Lietuvos mokinių technologijų olimpiadoje „Ką sudėčiau krašto knygon…“ apdovanotas LR Švietimo ir mokslo ministerijos III laipsnio diplomu ir medaliu. Ši knyga kartu su kitais mokinių darbais eksponuojama Pašyšių bibliotekoje. Pats tautodailininkas neapsiriboja vien pedagoginiu darbu. Sportas, tapyba, medžio drožyba yra neatsiejama E. Naujoko gyvenimo dalis. Sukurtų medžio dirbinių tautodailininkas jau neskaičiuoja. Tai ne tik dovana ar interjero detalė, bet ir neatsiejami gyvenvietės meniniai akcentai. Katyčiams ir Usėnams – tai ypatingi kūriniai:  Šventoji Marija ir Jėzus Kristus.  E. Naujokas įgyvendino ir Juknaičių bendruomenės sumanymą pastatyti angelą dingusiems seniūnijos kaimams atminti. Jų vardai išpjaustyti didžiosiomis raidėmis ant ąžuolinio angelo. Šių skulptūrų maketai  ir kiti tautodailininko  medžio drožybos darbai irgi eksponuojami  bibliotekoje.

Nuo rugsėjo 10 d.  iki spalio 19 d.  Pašyšių bibliotekos lankytojai gali susipažinti su Šilutės krašto žurnalistų fotografijų paroda ,,Pamario kraštas ir jo žmonės“. Mūsų gyvenimo įvykius aprašančių ir visuomenei juos pateikiančių žurnalistų kasdienybė neatsiejama nuo fotografijos. Jos papildo, iliustruoja vieną ar kitą krašto įvykį. Tai pirmoji šilutiškių žurnalistų fotografijų paroda. Joje eksponuojamos žunalistų Rūtos Ežerinskės, Sigito Grinčinaičio, Gerdos Belokopytovos ir Saulinos Grinčinaitienės fotografijos, kuriose užfiksuotos Šilutės krašto žmonių gyvenimo akimirkos, kultūros renginiai, politiniai įvykiai. Žurnalistai rengdami reportažą ar rašydami straipsnį savo fotoaparatuose sukaupia daug nuotraukų, kurios nepatenka į spaudą, o tik papildo fotografijų  archyvus. Tad nupūsti dulkes nuo praeities ir parodyti visuomenei kraštiečių gyvenimo akimirkas gali tapti tradicija.

Visą rugsėjo mėnesį Pašyšių bibliotekos lankytojai gali susipažinti ne tik su Šilutės krašto žinomų žmonių darbų parodomis, bet ir su Pašyšių kaimo vaikų kūryba. Jau trečius metus bibliotekoje veikia neformalaus vaikų švietimo būrelis „Naminuko palėpė“, kurio veikloje gali dalyvauti visi,  norintys  turiningai ir kūrybingai praleisti laiką. Šį mėnesį bibliotekoje eksponuojama  vaikų sukurtų darbų paroda ,,Atvirukas draugui“.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai