Mokytojų diena – Gardamo oro uoste

Spalio 5-osios rytą Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialo bibliotekininkė kartu su Gardamo bendruomenės kolektyvu bei Žemaičių krašto etnokultūros centro kultūrinės veiklos vadybininke Lina Balčiauskiene surengė šventę, skirtą mokytojams.

Tarptautinė mokytojų diena paskelbta minėtina data UNESCO iniciatyva. Ja siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą. Visuomenėje paplitusi nuomonė, kad mokytojo darbas – pavydėtina profesija. Ilgos atostogos, trumpa darbo diena. Tačiau iš tiesų kasdieninis mokytojo darbas be galo varginantis, jis turi prisiimti atsakomybę už vaiko išsilavinimą ir patį ugdymą.

Šventė prasidėjo Gardamo pagrindinės mokyklos salėje, mokiniai mokytojus sveikino savo šokiais, dainomis, deklamavo eiles ir dovanojo gėles. Po sveikinimų prie paradinio įėjimo į mokyklą ėmė buriuotis pedagogai ir  mokiniai. Tiesa,  pasiekti savo klases jiems nebuvo labai paprasta. Išsirikiavę eile mokytojai turėjo pereiti mokyklos koridoriuje įrengtą oro uosto saugumo patikros punktą, kur buvo skenuojamas jų bagažas: rankinės su asmeniniais daiktais ar ištaisytais sąsiuviniais. Sėkmingai įveikusiems sustiprintos apsaugos zoną mokytojams oro uosto darbuotojais persirengę mokinių tėveliai bei bendruomenės atstovai įteikė lėktuvų bilietus. Tiesa, pas kiekvieną pedagogą buvo rasta draudžiamų įsinešti į lėktuvą daiktų, todėl jie buvo konfiskuoti. Vėliau kiekviena „stiuardesė“, pasikvietusi po vieną klasę, „išskrido“ į skirtingas šalis – Prancūziją, Ispaniją, Japoniją ir Ameriką.

Sulig skambučiu, skelbiančiu pirmosios pamokos pradžią, bibliotekininkė kartu  su Lina Balčiauskiene surinko mokytojus ir susodino į „lėktuvą“. Mokytojų „skrydis“ prasidėjo nuotaikingu žaidimu. Pasivaišinę gaiviaisiais gėrimais jie žaidė „Protų mūšyje“, kuriame netrūko juokingų klausimų ir užduočių.

„Šį kartą nenorime būti tokie kaip visi, todėl mokytojus sugalvojome pasveikinti ne klevo puokštėmis ar vesdami paprastą pamoką, norėjome jiems suteikti kuo daugiau šypsenų, kad ši diena išliktų nuotaikingu prisiminimu iki kitų metų“, – renginio metu kalbėjo bibliotekininkė.

 

Diana Formanikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai