Teresės Lorenčienės kūryba pristatyta Laučiuose

Spalio 14 dieną, šeštadienį, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filiale vyko tautodailininkės ir eiliuotojos Teresės Lorenčienės knygos „Mes karpome, vaidiname, deklamuojame“ pristatymas, dalyvaujant autorei.

Renginyje dalyvavo ne tik vyresni autorės kūrybos mėgėjai, bet ir du bibliotekos jauniausi skaitytojai, kuriems labai patiko žemaitiškai skaitomi eilėraščiai.

Knygelėje „Mes karpome, vaidiname, deklamuojame“ tautodailininkė rašo apie gamtą, gyvūnus, namus, vaikystę, mokinius, mokyklą, vaikų saugumą. Visko neįmanoma net išvardinti.  Tai be galo įdomi knyga, iš kurios galima pasimokyti ar net vaidinimą sukurti.

Tautodailininkė pristatė dar vieną savo knygą „Iš kartos į kartą“, skirtą mokytojams ir moksleiviams. Tai Pamario krašto padavimai, surašyti žemaičių tarme ir lietuvių kalba. Šioje knygelėje galima rasti tarmių skirtumų, susipažinti su padavimais apie mūsų krašto vietovardžių, upių, žuvų pavadinimų kilmę.

Popietės pabaigoje renginio dalyviai apžiūrėjo ir pasidžiaugė tautodailininkės T. Lorenčienės karpinių darbais. Laučių bibliotekoje šiuo metu veikia jos karpinių paroda.

 

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai