Astridai Lindgren skirtas kino vakaras Laučių bibliotekoje

Lapkričio 15 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filiale vyko renginys, skirtas švedų vaikų rašytojos Astridos Lindgren 110-osioms gimimo metinėms.

Renginys prasidėjo bibliotekininkės pasakojimu apie žymią vaikų literatūros kūrėją, jos biografiją. Pristatyta keletas knygų iš gausios rašytojos kolekcijos: „Pepė Ilgakojinė”, „Nykštukas Nilsas Karlsonas”, „Emilis iš Lionebergos”, „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo”.

Viena iš šių knygų, „Pepė Ilgakojinė“, buvo pasirinkta aptarti. Šį A. Lindgren kūrinį iš susirinkusių vaikų buvo perskaičiusi tik viena mergaitė, Austėja Šneideraitytė, todėl jos pasakojimų susidomėję klausėsi tie, kurie iki šiol nebuvo susidūrę su šia knyga. Vaikai iš karto po renginio pasiėmė knygutes apie Pepę Ilgakojinę, kad galėtų paskaityti namuose.

Aptarę minėtą knygą, dalyviai žiūrėjo animacinį filmą apie „Pepę Ilgakojinę“. Seanso metu bandyta padiskutuoti, kas yra įdomiau – žiūrėti filmą ar skaityti knygutę. Austėja pakomentavo, kad įdomu žiūrėti filmą, tačiau knygutę skaityti geriau, nes per valandą ar pusantros jos neįmanoma perskaityti, o filmą galima pažiūrėti ir iš karto sužinoti istorijos pabaigą.

 

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai