Prisiminta mylimiausia vaikų rašytoja Astrida Lidgren

Lapkričio 14 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale vyko literatūros parodos, skirtos švedų vaikų rašytojos Astridos Lindgren 110-osioms gimimo metinėms paminėti, atidarymas.

Bibliotekininkė Auksė Čėsnienė gausiam moksleivių būriui pristatė visame pasaulyje garsios rašytojos ir vaikų draugės, daugybės knygų autorės, biografijos faktus, supažindino su nuostabiu A. Lindgren kūrybos pasauliu. Šiame įvairiaspalviame ir nuotaikingame pasaulyje sutelpa vaikiški džiaugsmai ir rūpesčiai, nuotaikos ir jausmai, randami tėvų ir vaikų, bendraamžių tarpusavio santykių sprendimo būdai. Čia užtenka vietos nepakartojamam rašytojos fantazijos pasauliui, kuriame ir vaikas, ir suaugęs randa tai, ko jam šiuo metu, tokiame racionaliame, daiktų užvaldytame pasaulyje, reikia, kas jam suteikia dvasios atgaivą, apsivalymą, padeda suprasti save ir kitus.

Moksleiviai ir mokytojos peržiūrėjo animacinį filmuką „Mažylis ir Karlsonas“, sukurtą pagal A. Lindgren kūrinį. Filmo herojų nuotykiai nepaliko abejingų, dar kartą leido prisiliesti prie neišsenkančių rašytojos kūriniuose atveriamų gerumo, draugiškumo, užuojautos, kitų žmogiškų vertybių klodų. Pasibaigus filmuko peržiūrai su vaikais aptarta, kurie personažai jiems labiausiai patiko. Vaikai pažadėjo nupiešti labiausiai įsiminusį personažą ir piešinius atnešti į biblioteką. Geriausio piešinio autoriaus lauks saldus prizas.

 

Auksė Čėsnienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai